HCL.HR

Prva dva Panzer Dragoona dobivaju remake

Pero Mlinar 10.12.2018.   •   2 komentara


Kultni Panzer Dragoon serijal idući je na meti nadolazećih remakeova. Tom tretmanu bit će potrvgnuta prva dva naslova u serijalu.

Osim što je 1995. Mariah Carey zavladala glazbenim svijetom singlom One Sweet Day, dok je Toy Story nepokolebljivo harao kinima, iste je godine u Seginim uredima rođen, vrijeme će pokazati, prilično veliki Panzer Dragoon serijal. Do 2002. godine (kad je isti ugašen) dobili smo šest naslova od kojih su mnogi završili na ljestvicama najboljih igara tog razdoblja. A prva dva će od tih šest naslova – Panzer Dragoon i Panzer Dragoon Zwei – petnaestak godina poslije dobiti potpuni (!) remake.

Kako se radi o klasičnim naslovima koji su pripadnici danas ne toliko popularnog žanra pucačina na tračnicama (rail shootera), nije čudno što je u Segi odlučeno podvrgnuti ih ekstenzivnoj transformaciji. Osim grafičkog redizajna koji bi trebao biti tehnološki aktualan, rečeno je da će se modificirati i određene mehanike u igri. Koje? Ne zna se još točno, ali vjerojatno mnoge, jer je cilj, kažu, igru učiniti primamljivijom današnjim igračima (potenciranjem broja eksplozija po sekundi? epskim battle royale sukobom zmajeva na kreditnu karticu? Vidjet ćemo, vidjeti...)

Na izradi naslova radit će poljski studio Forever Entertainment, a remaster prvoga naslova najavljen je za kraj 2019. godine. Iako bi umjesto prva dva naslova, većina fanova serijala vjerojatno radije vidjela remake Panzer Dragoona Sage, to vjerojatno neće biti moguće. Još su ranije ove godine iz Sege objavili da su “izgubili” izvorni kod igre. Hvatati se tog posla posljedično bi podrazumijevalo ozbiljnu (i zasigurno neisplativu) akciju obrnutog inženjeringa.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Mixa

    11.12.2018 - 00:15

    Odlican serijal! Imam Panzer Dragoon Orta na Xbox-u.

  • Pero Zdero

    11.12.2018 - 11:37

    To sam ubijao na saturnu u to doba… Odlicna igra

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?