HCL.HR

Prvi gameplay prikaz Some, nove igre od kreatora Amnesia serijala

crnigavran 11.10.2013.   •   6 komentara


Soma je potpuno novo horor iskustvo iz prvog lica od kreatora slavne Amnesie, a nakon dva misteriozna live action videa, developeri su objavili i prvi gameplay trailer.

Švedski majstori virtualnog horora koji su nas prije tri godine dobro isprepadali igrom Amnesia: The Dark Descent, već neko vrijeme grade interes za svoj misteriozni novi projekt naziva Soma. Nedavno smo pisali o dva live action videa koja su objavili na domeni nextfrictionalgame.com, a danas ta domena samo preusmjerava na sada otvorene službene stranice nove igre koje konačno nude i malo objašnjenja o istoj. Saznali smo tako da je Soma znanstveno fantastična horor igra za PC i PlayStation 4 s planiranim datumom izlaska negdje tijekom 2015. godine.

Objava za novinare nam dalje otkriva kako je igra postavljena u istraživačku stanicu naziva PATHOS-2, u kojoj je radio utihnuo, a razne druge mašine su se naizgled pokvarile, postale opasne, ako ne i zlobne. Cijelo postrojenje propada, kaos posvuda, nema oružja za obranu, a jedini način za bijeg je praktički nemoguć. Zainteresirani? Mi isto. Pogotovo nakon gledanja sljedećeg videa.

Frictional već tri godine radi na ovoj igri, a nazivaju ju “unikatnim nastavkom njihova potpisnog stila istraživačkog horora, provokativnoga pripovijedanja i nemjerljive napetosti, bez ometajućih cut-scena i borbe”. Kao što smo već rekli, igra osim na PC dolazi i na PlayStation 4, a igramo ju tek 2015. godine. Inače, ako posjetite službene stranice, vidjet ćete pod “Files” da nas očekuje još nekoliko novih, najvjerojatnije live action, videa.

Komentari (6)

 • PC MasterR

  11.10.2013 - 19:48

  nahajpali sa trejlerom a tek 2015 g izlazi FU

 • JebacMajki

  11.10.2013 - 21:55

  Zanimljivo

 • Adam Jensen

  12.10.2013 - 09:08

  Sigurno će biti dobro, iako se ne sviđa što je srednjovjekovni misteriozni dvorac zamijenjen SF settingom a prepadat će nas (vjerovatno) robotska čudovišta

  • Red Falcon 2

   @Adam Jensen, 12.10.2013 - 10:03

   Čisto sumnjam u ovo sa robotskim čudovištima jer (barem meni) hororac sa strojevima nije hororac.

  • piydek

   @Adam Jensen, 12.10.2013 - 10:17

   Veselim se i igri i settingu.

 • wyzard

  16.10.2013 - 14:52

  Nah, svemir… Ali bit će interesantno vidjet s kakvom će se mehanikom sada poslužiti. Ne bi valjalo da samo precrtaju sanity iz Amnesije. No čim je rade ovako dugo, mora tu biti nešto značajno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?