HCL.HR

Prvijenac Respawn Entertainmenta je online SF pucačina i Xbox ekskluziva?

Ante Malenica 30.04.2013.   •   5 komentara


Izgleda kako su na pomolu veliki ratovi za kupce next-gen konzola – oružje su atraktivne ekskluzive, a prema svemu sudeći, Microsoft velike nade polaže u prvijenac Respawn Entertainmenta.

O indicijama prvog velikog projekta Respawn Entertainmenta nedavno smo pisali – iako smo saznali tek moguć naziv igre (Titan), ako je vjerovati prvoj većoj rundi glasina na koje se poziva novinarska ekipa portala Kotaku, priča oko trademarka drži vodu. Naime, igra koju već tri godine financira EA, bit će always-online pucačina (nešto kao Bungiejev Destiny ) koja bi trebala biti ekskluzivna za Xbox brend. U prijevodu, radi se navodno o cross-gen igri koju će moći zaigrati vlasnici Xboxa 360 i nove Microsoftove konzole, čija velika službena najava stiže 21. svibnja.

Osnovna premisa ove SF pucačine biti će nemilosrdna borba ljudi i golemih robota – pogađate, upravo se mehaničke zvijeri opisuju pojmom „Titan“. Njima će upravljati ljudi, a kako bi se zadržao balans borbe, developer će ograničiti broj grdosija koji će se odjednom moći spawnati na mapama multiplayer orijentirane igre. Već sama ideja ovakve borbe Davida i Golijata ostavlja širok prostor za brojne opcije taktičke opcije – suradnja igrača kako bi svladali jednog Titana bit će vjerojatno neophodna.

Igra je navodno rađena na jako modificiranoj verziji Valveovog grafičkog pokretača Source, što prema tvrdnjama izvora svih ovih glasina upućuje na to kako će, unatoč relativno starom engineu, Titan izgledati poprilično dobro, no naslov definitivno nije na razini Battlefielda 4. Za kreatore Call of Duty franšize to nikada i nije bilo previše važno – druge stvari su proslavile još uvijek najveću FPS franšizu.

Ono što začuđuje u cijeloj ovoj priči jest sama ideja ekskluzive – poznavatelji igraće scene dobro znaju da Electronic Arts igre koje financira, nije vičan ograničavati na jednu platformu, no ako se prisjetimo kako je taj izdavač preskočio predstavljanje PlayStationa 4, mogli bismo dobiti jedan izuzetak koji potvrđuje pravilo. U onom boljem scenariju za igrače, Titan bi bio privremena Xbox ekskluziva što je, recimo, politika kojoj je Microsoft često pribjegavao – ako se prisjetimo politike izdavanja DLC-ova za Call of Duty naslove ili za Bethesdin Skyrim.

U svakom slučaju, uzmite cijelu ovu priču s određenom dozom zadrške – sve su to još uvijek nepotvrđene glasine, no imamo dojam da nećemo trebati dugo čekati službeno predstavljanje projekta koje bi se moglo desiti upravo na otkrivanju nove generacije Xbox konzole.

Komentari (5)

  • vojnovic4

    30.04.2013 - 13:44

    Ja se nadan da nece biti xbox ekspluziva kako namjeravan kupiti ps4

    • Ementaler

      @vojnovic4, 01.05.2013 - 07:35

      'ekspluviza' kažeš? 🙂

    • JaBitiTarzan

      @vojnovic4, 01.05.2013 - 10:44

      Ajde ementaler, nemoj se praviti pametan molim te. Na taj vaš kićeni portal uvedi mogućnost editovanja komentara pa neće biti toliko gramatičkih grešaka. Ovako je kasno kad napišemo post i vidimo grešku. To je vaša greška a ne naša. Pošto si ti glavni urednik sajta sve te litererne greške su tvoje dok ne urediš portal kako bog zapovijeda. Do tad šuti i bar nas ti nemoj ispravljati.

    • IaMarmageddoN

      @vojnovic4, 01.05.2013 - 11:03

      oštro, nema šta…

  • Apocalypse4987

    01.05.2013 - 13:08

    jel titan mech ili robot?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?