HCL.HR

PS Vita dobiva podršku za PSone klasike

Zoran Žalac 03.07.2012.   •   0 komentara


Mogućnost igranja originalnih uspješnica PS One konzole napokon dolazi na PlayStation Vitu putem ažuriranja koje će biti dostupno tijekom ovoga ljeta.

Vjerovalo se kako će PS Vita već na sam dan izlaska moći pokretati stare PS1 igre koje se distribuiraju u sklopu PSN-ovog PSone Classics programa. Međutim, to se nije dogodilo, a Sony je na nedavno održanom E3 sajmu bio dosta šutljiv po tom pitanju. Istina, demonstrirali su ranu podršku za igranje PS1 igara na Viti i najavili da ista stiže ovoga ljeta, no izuzev toga nismo saznali ništa drugo.

Sony je jučer još jednom potvrdio tu najavu, ovoga puta otkrivši kako je implementacija podrške za PSone igre planirana za firmware verzije 1.8. Datum izlaska ažuriranja nije otkriven, ali s obzirom da smo trenutno na verziji 1.69, očekuje se da će ovo važno ažuriranje uslijediti kroz nekoliko narednih tjedana. Poznato je kako će se u „prvom valu“ PSone klasika na Viti moći zaigrati Tomb Raider, Final Fantasy VII, Twisted Metal 2, Cool Boarders 2, Resident Evil, Crash Bandicoot, JetMoto, Arc the Lad i Wild Arms.

Također je potvrđeno da ako već posjedujete neke od ovih igara na svom PSN računu, nećete ih morati ponovno kupovati za Vitu. Dakako, vrijedi i obrnuto – ako PSone klasik kupite za Vitu, moći ćete ga igrati i na PS3 konzoli.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?