HCL.HR

PUBG je u Kini postao anti-teroristička igra “Game for Peace”

Zoran Žalac 08.05.2019.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Kinezi su dobili novu verziju igre PlayerUnknown’s Battlegrounds s temama koje promoviraju i slave kinesko zrakoplovstvo.

Kinesko tržište iznimno je privlačno izdavačima igara zbog mnogobrojne publike. No,  politički sustav u Kini svima stvara prepreku jer se igre ondje moraju cenzurirati, ponekad do te mjere da gube svoj smisao. Popularni PUBG jedna je od takvih igara koja je u Kini zabranjena već neko vrijeme. Njezin izdavač, tvrtka Tencent, pristao je napraviti izmjene u PUBG-u da kineske vlasti budu zadovoljne igrom, ali nisu se odrekli zarade od mikrotransakcija tako da je PUBG u konačnici umro na kineskom tržištu.

Umjesto njega uskrsnuo je PUBG pod drugim nazivom – Game for Peace. Kao što sam naziv sugerira, to je anti-teoristička igra koja promovira mir. Još uvijek je to battle royale igra u kojoj igrači nastoje eliminirati jedne druge, ali tematski je sve to nekakva vojna vježba kineske zrakoplovne vojske. U igri nema krvi, a navodno se likovi nakon umiranja ustaju i mašu za doviđenja.

Izdavačka kuća Tencent ni ne skriva činjenicu da je ovo modificirani PUBG pod drugim imenom pa igračima PUBG-a u Game for Peace prenosi ostvareni napredak. Ali, u službenom priopćenju ipak kažu kako se radi o dvije različite vrste igara. Drži li to uopće vodu – provjerite sami:

Označeno sa: , , ,

Komentari (3)

  • Agent

    08.05.2019 - 14:06

    Trebali su ovo izbacit za prvi april

  • Dajsikeks

    08.05.2019 - 15:44

    Sve isto izgleda, samo umjesto crvenog je zeleno i mahnu kad ih ubiš, kak su to uspjeli odobriti, a pubg ne. I dalje je međusobno ubijanje

    • Agent

      @Dajsikeks, 09.05.2019 - 13:08

      Nije,ovdje natjeraš lika da ti mahne 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?