HCL.HR

Rainbow Moon dolazi na Vitu

Renato Pedišić 28.09.2012.   •   0 komentara


EastAsiaSoft potvrdio je kako je počeo rad na PlayStation Vita verziji Rainbow Moona i to upravo poradi toga što su takav potez zahtijevali sami fanovi.

Nils Ngai iz razvojnog tima EastAsiaSoft u intervjuu za IGN potvrdio je kako su se u kompaniji dugo poigravali idejom da prebace svoj RPG hit Rainbow Moon na PlayStation Vitu. U tome su vidjeli potencijal budući da su i na PSP-u JRPG-ovi vrlo popularni, a kada su počeli dobivati zahtjeve fanova za Vita port igre odluka je bila promptno donesena.

„Krajnja odluka da dovedemo Rainbow Moon na Vitu napravljena je zbog igrinog uspjeha na PlayStationu 3 i zbilja snažnog odaziva publike. Tijekom zadnjih nekoliko mjeseci dobili smo stotine zahtjeva koji su na kraju utjecali na našu odluku.“ – izjavio je Ngai.

Iako će Vitina inačica igre u suštini biti samo port s PlayStationa 3, ona će ipak iskoristiti neke posebnosti koje pruža hardver Sonyeve prijenosne konzole, a Ngai se najviše fokusirao na Cross Save opciju: “Prebacivanje spremljene pozicije između PS3-a i Vite je sjajna mogućnost i savršena stvar za igre s puno sadržaja kao što je to Rainbow Moon. Trenutno se ipak fokusiramo na portanje igre kod čega zapravo ima puno više posla nego što ljudi misle.”

Po izjavama tvrtke izlazak igre će se definitivno dogoditi u 2013. godini, ali oko cijene EastAsiaSoft nije bio precizan. Nils Nigai je unatoč tome izjavio kako Cross Buy opcija definitivno stoji, a popusta će naravno biti na sve strane:

“Znam da postoji puno first-party izdanja koja si mogu priuštiti izlazak u paketu, ali za nas to nije moguće. Budući da ne koristimo third-party engine ili framework koji je već dizajniran da radi na obje platforme procjenjujemo da će nam trebati bar devet mjeseci da portamo igru na Vitu što je vrlo dug period vremena. Iako ne možemo omogućiti besplatan download onima koji već posjeduju PS3 igru, definitivno ćemo omogućiti nekakve popuste za igrače koji žele kupiti oba izdanja u isto vrijeme. Nećemo naplaćivati duplo ako želite kupiti dvije igre u isto vrijeme.”

Želite li našu preporuku za Rainbow Moon? Imate je! Ako već niste pročitali našu recenziju igre učinite to sad jer vam nudimo čak dva mišljenja i vrlo visoku ocjenu za ovaj RPG biser.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?