HCL.HR

Razerove tipkovnice i gaming miševi uskoro će raditi sa Xbox One konzolom

Zoran Žalac 25.06.2018.   •   9 komentara


Planirana podrška Xbox One konzole za tipkovnice i miševe uskoro bi se trebala materijalizirati uz Microsoftovo partnerstvo s tvrtkom Razer.

Microsoft je još prošle godine obećao da će Xbox One konzola dobiti službenu podršku za korištenje tipkovnica i miševa. Tu mogućnost još uvijek čekamo, ali čini se kako Microsoft istu nije htio dostaviti bez pravog partnera, nekoga tko se inače bavi proizvodnjom periferije za osobna računala. Partnera su navodno pronašli u tvrtki Razer, a kao prigodnu periferiju za Xbox vide njihov Turret lapboard, kao i Chroma RGB tipkovnicu.

Partnerstvo između ove dvije tvrtke za sada nije javno nego smo za njega doznali iz prezentacije koje se dočepao portal Windows Central. U sklopu iste prezentacije Microsoft je developerima otkrio planove za podršku miša i tipkovnice pa smo doznali da na konzolu neće biti moguće spojiti više od jednog miša i tipkovnice. Miševi će podržavati ukupno pet tipki, a moći ćemo koristiti sve vrste USB miševa (uključujući i bežične), ali ne i Bluetooth miševe.

Što se tiče implementacije u igrama, Microsoft ostavlja developerima na volju hoće li njihove igre koristiti miš i tipkovnicu, a onima koje hoće ponudit će mogućnost detektiranja kontrolne sheme, odnosno razdvajanja igrača u mutliplayeru ovisno o načinu kontroliranja igre kako ne bi došlo do nepoštene prednosti prilikom sukoba s igračima na kontroleru.

Komentari (9)

  • funky0308

    25.06.2018 - 12:24

    Tocno ono o cemu smo jucer razgovarali – neka dovedu periferiju s PCa na konzole i softwareski razdvoje igrace koji igraju kontrolerom od onih koji igraju tipkovnicom (u slucaju cross playa, naravno). FPS se tako i igra i mislim da je ovo odlican i logican potez MSa. Naravno, sve ce se tipkovnice i misevi moci spojiti, ne samo Razerovi (ako nekoga to pati, nece morari dati preko 1000kn za tipkovnicu i jos toliko za misa). Iako, imam Razr Death Stalkera i super sam zadovoljan tipkovnicom i svakako je preporucam, tipke su niske i lako upadaju, ne moras stiskati ko manijak niti je glasna. Ako Sony vec ne zeli omoguciti cross platform (nema nista od cross playa sto se njih tice), stvarno su mogli napraviti barem ovaj korak. Meni se ipak cini da sam negdje vidio da se na PS4 da spojiti tipkovnica, ne znam vise gdje sam to vidio, nije ni bitno, ocito to nije bilo nesto sto je sluzbeno podrzano i pitanje je kako to sve skupa radi (vjerojatno kao i PS4 emulator za PC 🙂 )

    • L3gi0naR

      @funky0308, 25.06.2018 - 12:28

      Pa ja igram Fortnite na PS4 sa tipkovnicom i mišem.

    • funky0308

      @L3gi0naR, 25.06.2018 - 12:31

      Ozbiljno? Znaci ipak to radi…odlicno, bas ti hvala na info. Znam da sam negdje nesto vidio o tome ali nisam bio siguran da sve skupa radi. Znaci, odlican si u Fortniteu? Kontam da ti to daje ogromnu prednost, nemoj me krivo shvatiti, snasao si se i ja to ne smatram varanjem. Ne znam sto ce drugi reci ali ako ti sve skupa radi, to isto mogu napraviti i drugi. Radi sve bez nekog posebnog softwarea, na zadnjem firmwareu?

    • L3gi0naR

      @funky0308, 25.06.2018 - 12:37

      Bio sam prisiljen kad sam vidio kako drugi brzo grade baze i sve ostale pogodnosti igranjem sa tom periferijom.

    • Czar

      @funky0308, 25.06.2018 - 13:13

      Nije službeno pidržano na plejki ali u nekim igrama t+m kombinacija radi.
      E sad, ako Sony i devsi to i službeno podrže, ta dva komada periferije ti postaju obavezna barem što se multija tiče jer s kontrolerom vs. t+m jednostavno nemaš šanse.

  • Elmacore

    25.06.2018 - 14:56

    Naci sve miseve i tipkovnice ce podrzavati bez obzira na proizvodaca? Ispravite me ako grijesim.
    I jos nesto-Naci to ce sve biti do proizvodaca igrica hoce li podrzavati igrica mis i tipkovnicu?

  • moordrak

    25.06.2018 - 22:15

    Dakle i to je napokon u pipelineu. Dobro. PS4 već godinama ima podršku za miša/tastaturu ali skoro si developeri ps4 igrara ovu periferiju jednostavno ne podržavaju i ignoriraju. Za pretpostaviti je da će isti slučaj biti sa igrama za xbox. Zato sam rekao, dok ne vidim, ne vjerujem.

  • Lucijan

    26.06.2018 - 15:43

    Sta nema to vec odavno za ps4

  • lucho-CRO

    27.06.2018 - 08:21

    Na turnirima koje igramo svakim danom je sve vise i vise ekipe koja korosti cronusmax na ps4 konzoli, sto nije samo poboljsanje za vas kontroler vec razne skripte koje se preko pc/laptop ubace na taj usb stick i onda imate puno opcija za uzet kao npr autospot, no recoil, max rapidfire i tako dalje..govorim o btf 1 igri koja vec unaprijed ima slozene skripte..osim cronusmax tu je i jos kontroler koji takoder omogucava rapidfire za pistolje i puske pojedinacnog pucanja pa dobijete pritiskom R2 max od puske a da ne lomite prste..a i sve to imate na youtubeu uzivo za pogledat kako funkcionira i kako zapravo noob sa strojnicom na daljinu gada tocno i precizno iako je ta puska na daljinu sranje i jako ju dize ako samo drzite R2 ali naravno kod njega je mirna i svaki metak ide gdje i prvi..60 eura – 120 eura uloze i postanu preko noci “pro igraci ” ?? a da ne pricam za ekipu sa selbslader marksman, martini henry i drugi snajperi koju prednost imaju sa skriptama autospot i preciznost da naprave headshoot uz mis i tipkovnicu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?