HCL.HR

Reakcije igrača na aferu s grafikom Watch Dogsa otvorile oči Ubisoftu

Juraj Bevandić 08.07.2015.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Yves Guillemot tvrdi kako da je studio nakon očitog nezadovoljstva igrača grafičkom kvalitetom Watch Dogsa odlučio malčice promijeniti svoju politiku.

Iako je to bilo sada već daleke 2012., malo tko će zaboraviti kako je dobro izgledao Watch Dogs u prvoj prezentaciji gameplaya na tadašnjem E3 sajmu. Dvije godine kasnije, igra je izašla i razočarala igrače diljem svijeta vidno lošijim vizualima od onoga prikazanog na E3-ju. Nije to jedini primjer Ubisoftova kršenja obećanja prema fanovima, ali čini se da su i sami uočili taj negativni trend pa su time ponukani okrenuli ploču.

Uoči ovogodišnjeg E3 sajma, direktor Ubisofta Yves Guillemot razgovarao je s The Guardianom te je priznao kako je Watch Dogs možda bio malo prevelik zalogaj, pogotovo za novi IP. Objasnio je kako su htjeli previše od igre i njihova je prvotna zamisao bila prekompleksna. No, sada kada je potvrđeno da će Watch Dogs postati franšiza, nada se to ispraviti u idućim nastavcima.

Što se njihovih budućih igara tiče, nadaju se osvojiti povjerenje fanova novim pristupom najavama. Guillemot objašnjava „Za E3 2015. smo odlučili napraviti igre koje su igrive na sajmu, na trenutačnim konfiguracijama. Kad god pokazujemo nešto novo kažemo timu da to mora biti igrivo, kako bi igrači na licu mjesta vidjeli što očekivati.“ Potom je potvrdio kako dodatno posvećivanje AAA igrama neće onemogućiti razvitak manjih projekata poput Valiant Hearts i Child of Light.

Lijepo je čuti takve izjave direktora ocrnjenog studija, ali neki su igrači već pomalo cinični te ističu kako je primjetan grafički downgrade u novim materijalima za The Division. Bilo kako bilo, The Division je bilo moguće zaigrati na ovogodišnjem E3 sajmu pa znamo da se Ubisoft barem trudi držati svoju riječ.

Jesu li vas Guillemotova obećanja uvjerila u kvalitetu nadolazećih Ubisoftovih naslova ili im još niste oprostili prijašnje propuste?

Komentari (6)

  • redhillunited

    08.07.2015 - 10:12

    ma ti su odavno propali, sto se tice PC Gaminga, takve ne trebamo

    • movie

      @redhillunited, 09.07.2015 - 19:29

      problem je kaj više nitko od njih ne treba pc igrače… pomirite se s tim…

  • goldfinger

    08.07.2015 - 12:19

    Da,da..vjerujemo mu full….

  • gamer 192837465

    08.07.2015 - 14:07

    Oni samo misle na konzolaše-lakša optimizacija…, pc verzija-nedovršen alpha proizvod

  • SnowGamer

    08.07.2015 - 14:28

    Vjerujem im 100% …

  • IaMarmageddoN

    08.07.2015 - 14:55

    Jedva čekam WD2. Nadam se da će priča i glavni lik biti za klasu bolje napravljeni, sve ostalo je na visokom standardu. Grafički mi igra izgleda dovoljno dobro, ne smeta me što nije onakva kakva je bila na trailerima jer ne kupujem igre zbog grafike.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?