HCL.HR

Rebellion tuži Stardock zbog korištenja imena Rebellion

Renato Pedišić 17.08.2012.   •   5 komentara   •   Zanimljivosti


Kapitalizam u svijetu videoigara je vrlo bizarna stvar, a to uostalom dokazuje i tužba Rebellion Developmentsa upućena Stardocku zbog korištenja riječi Rebellion.

Ekspanzija RTS-a Sins of a Solar Empire podnaslovljena Rebellion razlog je tenzija i zle krvi između dviju nepovezanih tvrtki: Rebellion Developmentsa i Stardocka. Upravo zbog tog podnaslova Rebellion Developments, tvorac nedavno recenziranog Sniper Elite V2, tuži Stardock koji izdaje ekspanziju.

Osnovu za tužbu Rebellion Developments vidi u tome da su oni odavno stavili zaštitu na riječ rebellion te da se zato ona ne smije koristiti u marketinške svrhe. Osim toga, tvrde da razlog dobre prodaje ekspanzije leži u tome da igrači vjeruju kako su oni, a ne Ironclad Games, tvorci igre (što je smiješno jer Rebellion ionako nije neki prvoklasni developer). Upravo radi toga traže da se Stardock spriječi u daljnjoj prodaji ekspanzije te da im se isplati odšteta u još neutvrđenom iznosu.

Zanimljiva stvar je da ovo nije jedini sudski proces u kojemu se Stardock nalazi. Naime, upravo su oni nedavno podigli tužbu protiv bivše voditeljice marketinga Alexandre Misete koja je po njima zaslužna za preko milijun dolara štete. Ona je po navodima optužnice prije izlaska igre Elemental: War of Magic uništila gotovo sav promotivni materijal krucijalan za uspjeh igre.

Eto, gaming ima svoju mračnu i dosadnu stranu, a mi se nadamo kada sve tužbe završe da ćemo vidjeti hrpu dobrih igara sa svih zaraćenih strana.

Komentari (5)

  • maxim.x

    17.08.2012 - 15:22

    ovo je glupost, pa to je rijec koja je postojala davno prije Rebellion Developmentsa i postojat ce i poslije tako da ne vidim kako bi oni mogli imati prava na tu rijec.

    • Tegla

      @maxim.x, 17.08.2012 - 15:55

      thank you captain obvious 😉

    • maxim.x

      @maxim.x, 17.08.2012 - 16:20

      E pa izgleda da nije svima ocito..ali nema na cemu 🙂

  • nexus856

    17.08.2012 - 15:55

    Mogu odma i engleski jezik tuzit

  • Mojsije

    19.08.2012 - 11:04

    jedan od rts-ova za koji mi nije bilo zao dat pare…

    prejaka igra…a ovi pokusaji tuzbe…to je nista vise nego pokusaj izvlacenja para…al mislim da nece dobit ni za germu…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?