HCL.HR

ReBoot – dobar crtić, osrednja igra

Zoran Žalac 18.03.2021.   •   2 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan, prije točno 23 godine, prvi put se pojavila igra prema popularnoj dječjoj seriji ReBoot.

Ako ste svoje djetinjstvo proveli u eri devedesetih godina, vjerojatno ste se barem jednom susreli s animiranom serijom ReBoot. Taj “crtić” o čuvarima kompjuterskog sustava bio je jedan od prvih koji je koristio kompjutersku animaciju i zbog toga je bio primjetno drugačiji od ostatka ponude. Emitirao se od 1994. do 2001., a na vrhuncu svoje slave dobio je i adaptaciju u obliku istoimene videoigre koja je izašla baš na današnji dan prije 23 godine.

ReBoot za prvu PlayStation konzolu nastao je gotovo pa slučajno. Kanadski studio Electronic Artsa tada je bio lociran blizu studija koji je radio televizijsku seriju te su se dvije strane vrlo brzo našle i složile da ReBoot ima potencijal za videoigru. Tri godine kasnije proizašla je akcijska igra u kojoj je glavni lik, Čuvar Bob ganjao viruse Megabytea u šest sektora računalnog sustava.

Bila je to 3D igra iz trećeg lica u kojoj se lik kretao pomoću svog lebdećeg Zip Boarda. Nije to bio baš najsretniji sustav kretanja te ga je kamera teško pratila. Ipak, igru se hvalilo što je estetski vjerna seriji, a pohvalno je bilo i to što su likovima u igri glasove posudili glumci iz serije.

Bio je to ujedno prvi i zadnji virtualni ReBoot u virtualnom obliku. Što se serije tiče, ona se na kratko vratila 2018. kao ReBoot: The Guardian Core te je dobila dvije sezone na Netflixu.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (2)

  • 312AE

    19.03.2021 - 11:34

    Crtani je bil dobar, iako je to izgledalo dosta drugačija. Te kompjuterske animacije su dosta bile popularne, ali sad da su baš bile ljepe! Beastwars je isto imal takv stil ili Mortal Kombat crtani, kad je polazival bitke u prošlosti. Sumljam da je puno ljudi igralo ovu igru.

  • Klaudio89

    20.03.2021 - 05:43

    crtani nisam nikada gledao iako sam uvijek da strane znao da je ono relativno interesantno,dok sam igricu bio kratko probao,nije loša iz prvog pokušaja bila,imam ju na popisu za PS1 pa ću računati da i nju jedan dan igram

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?