HCL.HR

Redatelj God of Wara ne radi na God of War: Ragnaroku

Zoran Žalac 11.09.2021.   •   9 komentara   •   Industrija videoigara


God of War: Ragnarok imat će potpuno novog redatelja dok se Cory Barlog prebacuje na nove projekte koji nemaju veze s tom igrom.

Dosadašnjih pet igara iz serijala God of War režiralo je četvero različitih ljudi. Svakim sljedećim nastavkom mijenjao se redatelj igre i samo je Cory Barlog nakon God of Wara 2 ponovio redateljsku ulogu u rebootu iz 2018. S obzirom na to koliko je dobro odradio posao oživljavanja God of War serijala, očekivalo se da će Barlog režirati i God of War: Ragnarok. Međutim, ispostavilo se da redatelj God of Wara iz 2018. tehnički ne radi na izravnom nastavku te igre.

Cory Barlog je i dalje u Sonyjevom Santa Monica studiju, ali je sada kreativni redatelj studija te nadgleda više različitih projekata. Ulogu redatelja God of War: Ragnaroka stoga je preuzeo Eric Williams. Dobra je vijest da je Williams veteran God of Wara – radio je na svim God of War igrama Sony Santa Monice, i to kao dizajner glavnog aspekta God of Wara – borbe. Ako netko zna što radi, onda je to dizajner borbe u God of Waru.

O prepuštanju redateljske palice Cory Barlog izjavio je sljedeće: “Važna je stvar za nas da svaki put možemo dobiti svježu perspektivu, ali i ‘svježi par nogu’ jer redatelj bude stvarno izmoren kad dovrši ovakve igre.”

Williams je pak izjavio kako je mijenjanje redatelja za God of War igre tradicija Sony Santa Monica studija te da su s takvom praksom ranije imali dosta uspjeha. Ima u tome istine, ali je isto tako poznato da se Cory Barlog vratio režiranju God of War serijala u trenutku kad je popularnost serijala počela opadati nakon treće igre, a zatim i God of War: Ascensiona.

Komentari (9)

  • ImeiPrezime

    11.09.2021 - 13:22

    Ako je veteran u serijalu onda nema brige. A i combat po traileru pari dosta sličan prethodniku sa malo novih dodataka što je odlična vijest. Jedino što me još brine je trajnost jer ako je ovo stvarno zadnja igra nordijske sage onda MORA biti dosta duža od prethodne. Barem duplo za koj ukus.

    • uzyuss

      @ImeiPrezime, 11.09.2021 - 13:31

      A onda bi mogla i koštat bar 120€ za koj ukus

    • ImeiPrezime

      @uzyuss, 11.09.2021 - 15:53

      Ne pratim baš tvoju logiku… Je li impliciraš da nema igara dugih 50+ sati koje se prodaju po regularnoj cijeni?

    • Arthur

      @ImeiPrezime, 11.09.2021 - 14:16

      Upravo to, dosta je slična prethodniku i po svemu mi se čini da će ostati vjerna prethodniku uz još neke dodatke. Samo ova promjena redatelja je malo sporna. Može biti dobro ili loše, ali svakako će se osjetiti razlika jer će druga osoba biti za kormilom. Meni se vrlo sviđa trenutni naslov, a po svemu će mi se i ovaj svidjeti. Jedva čekam kada izađe da se ovo uzme i odigra. Točno bi mogao i trenutnoga još jednom zaigrati😀

    • Dukie

      @ImeiPrezime, 11.09.2021 - 14:21

      Ovo je igra koju ne mozes preci samo jednom. Ovo je vrsta igre koja te tjera da predjes igru nekoliko puta. Ja osobno zadnji GoW sam presao minimalno 3 puta, ako ne i vise jer ima stosta za raditi u igri. Od onih prokletih Valkyrie likusa pa do skupljanja materijala za gear. Lvlanje Leviathan Axe-a i Blades of Chaos-a , armora itd. Pa jos imaju i svi achievement-i koji zapravo i zahtjevaju da igru predjes barem dva puta. Ako se ne varam story u zadnjem GoW se mogao preci za nekih 30-tak sati. Neka bude dugacak koliko i zadnji i ja zadovoljan.

    • SanKa

      @ImeiPrezime, 13.09.2021 - 10:00

      meni je duzina GoW-a iz 2018. bila taman

  • konjspadi

    11.09.2021 - 13:52

    Cory je odradia odlican posa. U dokumentarcu se vidi kako se radi AAA igra i jos kada veliki rizik radite.

  • Tomon_45

    11.09.2021 - 15:35

    Igrao sam sve dijelove ni jedan,me nije razocarao veselim, se novom dijeli radnaroku.🤗

  • DaNTe04

    11.09.2021 - 15:47

    Nad sam se da će se ugledati na prednodne delove(1-3) ili dmc što se tiče borbe,pa makr to značilo da bi smo igrali sa atreusmo,ali kolko vidim od toga nema ništa.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?