HCL.HR

Remaster starog klasika navodno je na čekanju zbog rata u Ukrajini

Zoran Žalac 11.07.2022.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara


Poznati insajder vjeruje kako još uvijek nismo dobili najavu remasteriziranog izdanja igre GoldenEye 007 zbog aktualnog sukoba Ukrajine i Rusije.

Već neko vrijeme kruže glasine da bi kultna pucačina GoldenEye 007 trebala dobiti svoje novo (remasterizirano) izdanje. Na službenoj stranici Xboxa čak se prije mjesec dana pojavila lista achievementa za spomenuti remaster, ali službeno još ništa nije najavljeno.

Kako otkriva novinar GamesBeata, Jeff Grubb, najava koja je bila u planu sada je odgođena do daljnjega zbog okolnosti u svijetu, odnosno invazije Rusije na Ukrajinu. Premda bi se tu radilo o remasteru igre iz 1997., jasno je da ova pucačina ima neizbježnu poveznicu s Rusijom te da se dobrim dijelom odvija upravo na teritoriju nekadašnjeg Sovjetskog Saveza.

Rat u Ukrajini već je ostavio traga na industriji videoigara. Više je novih igara u razvoju odgodilo izlazak (npr. Stalker 2, Replaced, Advance Wars 1+2), a neke su i trajno otkazane zbog te situacije.

____________________________

Redakcija HCL-a apelira da u komentiranju ovakvih vijesti ne zalazite u geopolitičke rasprave i prepirke. Nalazite se na gaming portalu gdje razgovaramo o temama koje imaju veze s gamingom. Sukob Rusije i Ukrajine neminovno će ostaviti posljedice na svijet gaminga, ali HCL portal nije mjesto za rasprave o politici i ratu. Stav redakcije je anti-ratni: osuđujemo agresiju i komentari koji slave rat ili pozivaju na sukobe bit će uklonjeni bez dodatnog obrazloženja. 

Označeno sa: , , ,

Komentari (2)

  • SanKa

    11.07.2022 - 15:42

    bezveze, iskreno ne znam što se mijenja ? sovjetski savez != sadašnja rusija

  • alan40rt

    11.07.2022 - 17:29

    Kakve gluposti. Sve se vrti oko Ukrajine – Rusije s razlogom i bez. Iskaču iz paštete već, bljuc

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?