HCL.HR

Resident Evil: Code Veronica za sada nije u planu za oživljavanje

Zoran Žalac 22.10.2022.   •   9 komentara


Iz Capcoma su potvrdili kako trenutno nemaju plan preraditi Resident Evil: Code Veronica, iako ta mogućnost nije potpuno isključena.

Fanovi Resident Evila većim se dijelom vesele preradi legendarne četvorke. Međutim, kronološki je toj igri prethodila avantura bez broja, zvana Resident Evil: Code Veronica. Ta je igra napravila važan skok za cijeli serijal time što je bila prva koja je odbacila statične pozadine i preselila se u 3D okruženje. No, Capcom ju za sada ne planira modernizirati za novu publiku.

U intervjuu za Noisy Pixel, producent Resident Evila 4 Yoshiaki Hirabayashi izjavio je kako bi Code Veronicu mogli preraditi ako se za to pruži prilika, ali da takvo što trenutno nije u planu.

Srećom pa Code Veronica ionako nije toliko važna za mitologiju serijala. Ako ništa, dobra je vijest da se igru može igrati i na aktualnim PlayStation 5 te Xbox Series X/S platformama.

Komentari (9)

  • HyPo

    22.10.2022 - 13:14

    Ja bih da ožive Resident Evil Survivor ili možda onaj Gameboy Color naslov Resident Evil Gaiden. Plus par onih on rails pucačina da stave barem na PC ili naprave port za PC. Naravno po meni dosta starijih PS1 igara,Dreamcast etc.. bih trebalo da se ožive i predstave u novom ruhu. A isto mislim da im bilo pametno da stanu malo na loptu sa Resident Evil oživljavanjem nakon četvorke i ožive Dino Crisis na primjer.

    • MetalicStar

      @HyPo, 22.10.2022 - 14:33

      Ja stalno navijam za taj dino crisis, i dosta fanova tog serijala vidim prigovaraju capcomu i mole ih da pokrenu remake tog serijala plus da ne brojim kolko njih su radili concept (fanmade) dino crisis, po meni bi trebali napraviti remake 1 i 2 dino i nastavak trecek sasvim novog dijela da se dovrsi ta prica do kraja sta je regina rekla nakraju dylanu da ce se vratiti po njega, ja neznam sta vise ceka taj capcom p**** im materina

  • Lazy

    22.10.2022 - 14:10

    Meni je vec sve ovo s remake/remaster postalo odvratno, da nitko nije vise sposoban stvoriti novi IP, za ne povjerovati kolika je zapravo kriza kreativnosti kod developerA, kad je vijest da se neki tamo, karikiram, bilo koji isprdak nece remakeati/remasterati, sreca da mi je back log library toliko krcat da uopce ne moram pogledati “novu” igru sljedecih 2-3 godine, sto se naravno nece desiti, budem ja nastavio kupovati igre koje “nikad” necu odigrati🤦‍♂️

    • Zoran Žalac

      @Lazy, 22.10.2022 - 14:39

      Ma ne postoji kriza kreativnosti kod developera, to je krivo gledanje na situaciju. Ljudska je mašta/kreativnost neiscrpna. Ali su igre biznis i odluke o tome što će se raditi donose se na temelju činjenice da je to biznis, a ne neki umjetnički natječaj ili nešto. Prerade i remasteri se rade jer kao 1) ljudi to kupuju i očito traže, te kao 2) izdavačima igara je to financijski manje rizično ulaganje nego graditi novi IP. I kao 3) danas je jako teško privući ulaganja u nešto što se u startu ne dizajnira da bude franšiza. Developeri su najmanje krivi za hrpu remake/remastera – više smo mi krivi kao publika koja to kupuje, i najviše izdavači koji na kraju dana odlučuju što će se na tržište plasirati.

    • Zoran Žalac

      @Zoran Žalac, 22.10.2022 - 14:42

      A ako ćemo iskreno, situaciji ne pomažu ni proizvođači konzola kojima nije u interesu da na novim uređajima možeš igrati sve stare igre koje si godinama prije kupovao.

    • Lazy

      @Zoran Žalac, 22.10.2022 - 17:15

      Ok, slazem se dijelom, zapravo cijela gaming industrija je u trendu banana, ne developeri, krivo sam rekao, jasno je meni i da oni ne zele riskirati i da su novcanice sve sto trebaju,al mi je na kraju jako zao sto igram vec ovako dugo, jerbo po sadasnjem trendu, jos jako dugo cu igrati vec odigrane igre, nije da ih sve ne volim al ono(mlađoj ekipi je valjd super) ..u redu da je to jedna i nijedna igra u godinu dana al kad ti cca svaki mjesec izlazi iz pastete onda je to too fckn much, trend je golo g***o

  • mili1985

    22.10.2022 - 15:23

    Kako nije važna za serijal!? Pa to je direktan nastavak na dvojku. Clarie i dalje traži brata kao i u drugom nastavku i onda Chrisova pojava. Povratak glavne baje sa sunčanim naočalama koji je btw sada apgrejdan, plus saznajemo nešto o povijesti Umbrelle. Mislim da itekako ima dosta poveznica sa ostatkom serijala.

    • Serpico

      @mili1985, 22.10.2022 - 15:41

      Baš tako, a to je i jedina šansa da opet vidimo mlađu Claire, šteta da ostane samo na RE2.

  • Serpico

    22.10.2022 - 15:57

    Ako je već tako, a pošto su sa Villageom završili priču o Wintersovima, i treba da izmišljaju opet nešto novo za RE9, nekako je najlogičnije da se nakon RE4 odradi remake RE5 za recimo 2025. godinu, preraditi prema originalnoj zamisli, prototipu – RESIDENT EVIL 5 Beta (4.5).

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?