HCL.HR

Redatelj Days Gone htio je napraviti Resistance u otvorenom svijetu, ideja mu je odbijena

Zoran Žalac 08.01.2022.   •   8 komentara   •   Industrija videoigara


Redatelj igre Days Gone otkrio je kako je imao ideju za oživljavanje pucačkog serijala Resistance, ali za nju nije bilo interesa.

Serijal SF pucačina Resistance obilježio je eru PlayStationa 3, te je zadnji put viđen prije 10 godina na konzoli PlayStation Vita. Nije isključeno da bi ga Sony jednog dana mogao oživjeti, ali jedna takva ideja već je odbijena.

Jeff Ross, bivši zaposlenik Sony Bend studija i redatelj igre Days Gone, otkrio je u nedavnom intervjuu kako je htio napraviti reboot serijala Resistance, s idejom da iskoristi strukturu otvorenog svijeta.

“Moj je prijedlog bio Resistance u otvorenom svijetu – to bi bilo je**no zakon. Imali smo iskustva s petljama gameplaya u otvorenom svijetu, a Resistance je imao toko puno aspekata koji bi odgovarali gameplayu u otvorenom okruženju. No, nisu bili zainteresirani za to.” – izjavio je Ross.

Nije skroz jasno tko nije bio zainteresiran za Resistance u otvorenom svijetu. Ross navodi da je odluke donosio “lokalni menadžer”, ali studio u svakom slučaju odgovara Sonyju te bi “zeleno svjetlo” u konačnici moralo doći od vodstva Sony Interactive Entertainmenta.

Ross također navodi da je jedna od ideja bio reboot serijala Syphon Filter, po kojemu je Sony Bend studio i najpoznatiji. No, o tome se nije dugo razmišljalo niti je bilo konkretnih zamisli kako bi se taj serijal ponovno aktualizirao.

U bilo kojem slučaju, Sony Bend Studio sada radi na potpuno novom IP-u koji nema veze ni s Resistanceom ni sa Syphon Filterom.

Komentari (8)

  • siblyx

    08.01.2022 - 12:03

    Dosta open-world igri. Skoro svaka je jedno te isto. Prevelike mape, bez imalo dubine, osrednjim pričama, bazama koje treba oslobađati, lošim side misijiama i generičkim likovima.

    • marko1106

      @siblyx, 08.01.2022 - 12:41

      Znaci nisu krive open world igre vec loše open world igre. RDR, ELDER SCROLLS, Ghost of Tushima, Dying Light su neke od igara u kojima je otvoreni svijet zabavan. Ali ima i loših naravno i više nego dobrih.

  • vojnovic4

    08.01.2022 - 12:52

    Šteta šta nećemo vidit

  • MaryPoppins

    08.01.2022 - 12:52

    Ideju su mu odbili jer su idioti

  • Bojko

    08.01.2022 - 19:09

    Kravate su odlučile da gamere to ne interesira. Ništa novo. I ništa čudno.

  • kebbab

    08.01.2022 - 21:02

    Šteta, ovo je dobra ideja mada ja bi Resistance Trilogy remastered.

  • Xknight

    08.01.2022 - 23:03

    I dalje ne razumijem zasto nisu nastavili sa spomenute dvije igre. Syphon filter je prva igra koju sam igrao na PS, a Resistance je prva igra koju sam igrao na PS3. Rado bi ih gledao u danasnjoj grafici :3

  • Netzer

    10.01.2022 - 03:15

    Ideja je odlicna da se napravi Resistance u open worldu. Seljaci ne znaju sta valja.
    Osobno je Resistance 2 ostavio najbolji dojam meni. Da samo njega hoce Remake napravit bilo bi odlicno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?