HCL.HR

RETRO DOZA #12 – Panasonic 3DO i Philips CD-i

Filip Dumančić 15.03.2012.   •   4 komentara   •   Retro gaming


Ovaj četvrtak naša retro doza vraća vas u vrijeme kada su Panasonic i Philips izrađivali kućne igraće konzole. Dame i gospodo – Panasonic 3DO i Philips CD-i!

Kao što vidite po naslovu današnje Retro doze, nastavljamo s predstavljanjem loših i propalih konzola. Uvijek je zanimljivo baciti oko na takve naprave, a kažu stari ljudi da je pametno učiti na tuđim greškama. Obzirom da trenutačno postoje samo tri proizvođača kućnih igraćih konzola, imate našu punu podršku za kreiranje vlastite konzole. Kako biste se bolje snašli u koncipiranju i predstavljanju vaše konzole na tržištu, dobro proučite ove pomno odabrane recenzije Panasonic 3DO-a i Philips CD-i, konzola iz čijih grešaka uistinu valja učiti.

Za početak, napasite oči genijalnim uređajem iza imena Panasonic 3DO u recenziji Classic Game Rooma.

I zatim pogledajte što dobro poznati Angry Video Game Nerd ima za reći o Philips CD-i konzoli.

Kao bonus donosimo vam dio reklamne kampanje za Philips CD-i, koji donekle pokazuje koliko je zapravo važno dobro balansirati sve faktore koji dolaze u obzir prilikom izrade jednog kućnog uređaja za digitalnu zabavu. U Philipsu su imali jako dobru viziju o tome kako bi njihova konzola trebala izgledati, no očito je nešto pošlo po krivu. Je li problem bio previsoka cijena, preloše igre, čudne ideje prilikom dizajniranja same konzole ili periferije? Pa, diskutabilno je…

Komentari (4)

  • Disc0

    15.03.2012 - 18:51

    Samo mala napomena, 3DO nije bila Panasonicova konzola nego je to bila ajmo rec franšiza, radio ju je i LG (tada poznat kao Goldstar) i postojala je cak i kartica za ugradnju u PC i u koju se mogao ubost 3DO kontorler i preko CD-a igrat njegove igre kao na konzoli.

    A ovo govno od Philipsa sam imao prilike isprobat uzivo!
    Tamo negdje 92'-93' kad sam bio mulac, isli smo na izlet u Mirabilandiju (ala Gardaland) i tamo je bilo predstavljanje doticnog CD-ia. Bilo je hrpa TVa i tih konzola posvuda i slobodno je mogao igrat ko je htio. Sta rec nego da je CD-i blagi uzas, kontroleri su bili najgori koje sam ikad imao priliku probat, kasnili su po par sekundi!
    Sjecam se nekog kartinga koji sam probao igrat pomocu ovog daljinskog (imao je mali djojstik pri vrhu) i neke vrste trackballa koji je bio ogroman, imao je ja mislim 2 tipke i kuglu. Vrtim ja to ko majmun , karting ravno u zid, nekon nekog vremena skrene i ja prestanem vrtit a on nastavi skretat….
    Bilo je jos igara ali tada me najvise impresionirala igra ''escape from cyber city'' jer je to ustvari bio interaktivni anime ala ''dragon's lair''. Naravno uspio sam prec mozda 2 ''ekrana'' i nikako dalje….
    Evo kompletny playtrough igre koji traje citavih 5 minuta 😀

    http://www.youtube.com/watch?v=_zg0NUPbAPA

  • Disc0

    15.03.2012 - 18:57

    I da 3DO je ''konstruirao'' Trip Hawkins, on je barba koji je osnovao EA.

  • Frenkibos

    16.03.2012 - 09:35

    Bok Svima !
    Šteta što nije bilo taj uređaj u prodaji u Hrvatskoj. Sigurno bi bilo kupaca za tu konzolu. Ako ima neko taj uređaj neka mene pošalje jedan primjerak. Za provjeru za igraću konzolu. Već igram oko 18 godina video igre, a sada sam trenutno na PC. To je sve za sada od mene.

  • CROguys

    18.08.2014 - 09:54

    Virtual Boy.Najgora konzola ikad.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?