HCL.HR

RETRO DOZA #15 – Recenzija igre The Last Express

Igor Belan 06.05.2012.   •   4 komentara   •   Retro gaming


U ovoj retro dozi donosimo recenziju vrhunske avanture od kreatora Prince of Persia serijala koja je zbog potpuno krivih razloga prošla svima ispod radara.

Jordan Mechner, kreator Prince of Persia serijala, 90-ih godina posvetio je nekoliko godina svog života na stvaranje unikatne i za ono vrijeme poprilično visokobudžetne point ‘n’ click avanture imena The Last Express. Unatoč činjenici da je konačni proizvod vrhunska igra s glasovnom glumom, intrigantnom pričom, unikatnim umjetničkim smjerom i specifičnom inovacijom u žanru avantura – to nije pomoglo igri da se proslavi u ono vrijeme. Mnogi su razlozi za to, ponajviše manjak sredstava za promidžbu ambicioznog naslova, no to je danas samo razlog više da ju ponovno dignemo u fokus i približimo svima vama koji volite avanture.

Zato vam u sklopu današnje retro doze darujemo kartu za vlak koji vozi ravno u prošlost, u kraj 90-ih godina prošlog stoljeća kada je ova igra trebala biti popularna čisto zbog svoje kvalitete. Sve to, naravno, u obliku nove retro recenzije.

RETRO RECENZIJA: The Last Express

Komentari (4)

  • Black op

    06.05.2012 - 12:51

    Nisam bas mnogo pratio ove retro doze, da li bi mi mogli reci o cemu se radi u ovome osim starih gaming konzola?

    • Ementaler

      @Black op, 06.05.2012 - 13:06

      Desno pogledaj plavi box s naslovom "Ostale vijesti retro kategorije", vidjet ćeš zadnjih nekoliko retro doza, i sve će ti biti jasno iz konteksta. Uglavnom, to je posebna kategorija koju povremeno ažuriramo nekim zanimljivim temama vezanima uz retro gaming, tj. gaming prije 10-20, pa i više godina. Nekada je tema neka stara konzola, nekada neka stara igra, a nekada nešto potpuno drugačije, ali opet vezano uz te dvije teme.

    • divide

      @Black op, 06.05.2012 - 13:29

      rofl….najaci lik!

    • Black op

      @Black op, 06.05.2012 - 13:36

      Vidio sam, nesto malo sam pratio a nesto i nisam.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?