HCL.HR

RETRO DOZA #156 – Darkwing Duck

Renato Pedišić 06.04.2015.   •   2 komentara   •   Retro gaming


Prošli put pričali smo o Batmanu, a sada je red da kažemo ponešto o jednom drugom maskiranom superheroju i njegovoj istoimenoj igri.. samo što ovog puta heroj nije šišmiš, već patka!

Darkwing Duck jedan je od najpoznatijih Disneyjevih superheroja, nastao početkom 90-ih kao spin-off na popularni crtani serijal DuckTales. Već 1992. godine Disney se odlučio uprizoriti Darkwinga i u obliku videoigre, a za realiziranje posla angažiran je Capcom. Projekt je predvodio slavni producent Tokuro Fujiwara poznat po igrama Ghosts ‘n Goblins i Bionic Commando te po serijalu Mega Man.

Igra Darkwing Duck izašla je 1992. za NES te 1993. za GameBoy, a neslužbeni portovi doveli su istu i na Segu Genesis (Mega Drive). Radilo se tu o platformeru konceptom dosta sličnim onome viđenom u Mega Man serijalu, a cilj igre bio je poraziti agente zločinanje organizacije F.O.W.L. i upropastiti njihov zli plan da kriminal zavlada gradom St. Canard.

Kako je to izgledalo dok se igralo možete vidjeti u sljedećem videu.

Darkwing Duck je odlično primljen od strane publike te su ga mnogi vidjeli kao odličan primjer igre rađene za djecu koju su voljeli i stariji. Kao nešto slično tome nama na pamet odmah padaju Pokemoni, a vi nam u komentarima recite možete li se sjetiti još kojega naslova koji može upasti pod takav opis.

Za više retro gamerskog sadržaja provjerite naše ostale retro dozice i pridružite nam se u raspravama u retro gaming podforumu.

Komentari (2)

  • KhorneFlake

    06.04.2015 - 11:43

    Jedna od najjačih igara sa NES-a. Uz ovu sam se igru družio skoro čitavo moje djetinjstvo, otkad sam je prvi put vidio kod rođaka u drugoj državi, pa kroz dobar dio osnovne škole. Toliko sam je puta prešao da sam napamet znao gdje se sve tajne nalaze, čak sam sebi zadao da je pređem bez ijedne pogibije. Nažalost, kao za inat, bez izuzetka, čitavu igru završim bez greške do finalnog bossa, samo jednan život tu izgubim i iz drugog pokušaja ga pobjedim. Svaki put. Bukvalno identična situacija kao i sa Tiny Toons Adventures-om.

  • Ovcaodnovca

    06.04.2015 - 19:07

    Chip 'n Dale Rescue Rangers
    Duck Tales….

    baš mi sad više ništa ni nepada na pamet, no sigurno ima

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?