HCL.HR

RETRO DOZA #17 – Kamera i printer za GameBoy

Filip Dumančić 27.05.2012.   •   4 komentara   •   Retro gaming


U vrijeme kada mobiteli nisu imali kamere, Nintendo je izbacio kameru za GameBoy. Zajedno s printerom za slike, naravno. Sve to u novoj

Nintendo se tijekom godina profilirao kao tvrtka koja voli probati nove stvari, uvesti nekakvu inovaciju na gaming tržište. I dok danas inovativna Wii konzola slavi vrlo dobru prodaju, a next-gen Wii U se nada ponoviti taj uspjeh sa svojim tablet-kontrolerom, veliki broj Nintendovih inovacija nije bio dobro prihvaćen na tržištu. Sjetimo se samo katastrofa zvanih Virtual Boy ili Power Glove kontroler.

No malo je poznato da je Nintendo čak i za Game Boy dizajnirao nekoliko dosta čudnih dodataka, koji su u ono vrijeme bili izrazito atraktivni. Naime, tada je to bilo nešto neviđeno. U ovoj retro dozi predstavljamo vam dva dodatka za Game Boy – kamericu i printer. Da, dobro ste pročitali.

U vrijeme kada mobiteli nisu imali digitalne kamere, Nintendo je izbacio tada najmanju na svijetu digitalnu kameru – samo za vaš GameBoy. Čemu je služila i kako je radila provjerite u videu Youtube kanala ThatSnazzyiPhoneGuy.

A nakon što ih poslikate, slike treba isprintati. Tome služi drugi retro dodatak na koji vam danas želimo skrenuti pažnju. GameBoy Printer nije služio samo za printanje slika uslikanih kamerom, a u detalje će vam ga predstaviti čovjek s YouTube kanala TweeterMan287.

FORUM: Retro gaming podforum

Komentari (4)

  • Metalni

    27.05.2012 - 08:21

    Aha, moj Game Boy iz 90-te sigurno nije imao tu mogućnost…

  • SonOfOsiris

    27.05.2012 - 10:35

    to je bila prava stvar hehe

  • l)oolvl

    28.05.2012 - 17:22

    jako fina retro doza 🙂

  • diablo3man

    29.05.2012 - 22:05

    ima ko mozda pokemon ruby ili bilo koji za gameboy advance sp, da bi prodao?? nostalgija me sad pere ljudi moi

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?