HCL.HR

RETRO DOZA #189 – Dossun! Ganseki Battle

Gregor Stojev 16.10.2016.   •   1 komentara   •   Retro gaming


Skrećemo još jednom na nešto duboko zakopano u vremenu i prostoru za što nikada niste čuli – Dossun, simpatični puzzler iz doba SNES-a u kojemu spuštamo kocke kako bismo potukli mitološka bića.

RETRO-DOZA

Siguran da u ovoj rubrici najviše obožavate vidjeti svoje omiljene naslove, no ne mogu baš iz mjeseca u mjesec isticati samo “naj-naj” stvari. Premda znam da dozu nostalgije ne možete osjetiti s nečime s čime nikada niste stupili u kontakt, svjesni smo da bi neki od vas voljeli vidjeti i nešto malo drugačije, čudnije, malo proširiti horizonte, a kako to najbolje izvesti nego s nečim Japanskim.

Ovoga vikenda zato malo skrećemo u jedan naslov koji zalazeće sunce nije vidio izvan istoimene zemlje. “Dossun! Ganseki Battle” (u prijevodu “Stone Battle”) kombinacija je puzzlera i tučnjave za SNES koju je manje bitni studio I’MAX 1994. godine izdao isključivo u Japanu. Više slično Dr. Mariu nego Tetrisu, u takvome stilu slaganja kocaka spuštate ih kako bi složili određene kombinacije i dotukli konkurenciju s druge strane ekrana.

U kombinacijama od tri, kockicama koje vam padaju možete okretati redoslijed, a time potom slažete čarolije, napitke, zamke i razne druge napade koje onda vaš odabrani lik izvodi. U izboru su nekoliko klasično fantasy likova poput ratnika i vilenjaka ali i raznih drugih bića kao što su grifon, Minotaur i zmaj, a svaki tu ima različite statistike, mane i vrline.

Dosta jednostavan naslov, ali to doduše ne znači da se ne radi o dobroj zabavi, stoga bacite oko na jedan kratki meč u videu ispod.

Komentari (1)

  • l)oolvl

    18.10.2016 - 02:27

    čini se kao zanimljiva ideja. glazba je odvratna :/

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?