HCL.HR

RETRO DOZA #21 – Nintendo Robotic Operating Buddy

Renato Pedišić 15.07.2012.   •   2 komentara   •   Retro gaming


Japan je čudan. Nintendo je jedan od najvećih proizvođača čudnoga u Japanu. R.O.B. je jedan od najčudnijih Nintendovih proizvoda. Čudno?

Naša nedjeljna Retro doza broj 21 donosi vam osvrt na malog mehaničkog prijatelja djece svih uzrasta – R.O.B.-a. Punog imena Robotic Operating Buddy, ovaj uređaj (čitaj: robotski prijatelj) bio je Nintendovo hardversko rješenje za sve one igrače koji nisu bili u mogućnosti pronaći partnera za kooperativnu igru. Naime, R.O.B. je bio dizajniran da na čudne načine koristi drugi NES-ov kontroler i tako pomaže igraču u prelaženju samo dvije igre koje su podržavale njegovo prisustvo.

Tako je, jedine dvije igre kompatibilne s ovim Nintendovim hardverskim dodatkom (čitaj: robotskim prijateljom) bile su: Stack-Up i Gyromite, a one su, kako Angry Video Game Nerd na svoj specifičan način pokazuje, bile znatno funkcionalnije bez R.O.B.-a.

U videu koji vam prilažemo pogledajte kako je to točno funkcioniralo, kako su izgledale igre koje su bile dizajnirane za R.O.B-a te kako se pilom rastavlja NES-ov kontroler!

Komentari (2)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?