HCL.HR

Rockstarove igre više ne rade na Windows 7 i 8 (ako ih igrate legalno)

Zoran Žalac 03.02.2024.   •   7 komentara


Rockstar Games Launcher izgubio je podršku za stare operativne sustave Windows 7 i 8, čime su legalne PC kopije Rockstarovih igara izgubile podršku za te sustave.

Steam od ove godine više ne podržava Windows 7 i 8, a od 30. 1. je podrška za te operativne sustave službeno završila i za Rockstar Games Launcher. To posljedično znači da Rockstarove PC igre u digitalnom izdanju više ne možete igrati ako ne koristite Windows 10 ili 11… barem bez zaobilaznih načina.

Rockstar Games Launcher pojavio se 2019. godine kao nasljednik nekadašnjeg Rockstar Games Social Cluba i na njemu su lansirani Red Dead Redemption 2 te GTA: The Trilogy – Definitive Edition. Rockstarove stare igre na PC-ju su naknadno bile ažurirane kako bi im korištenje Rockstarovog launchera postalo obavezno. Iz tog razloga stare igre poput GTA 4 ili Max Payne 3 sada više nisu igrive na Windows 7 i 8 – iako same igre podržavaju te operativne sustave.

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • GTA222

    03.02.2024 - 11:05

    Ovo treba zakonom zabranit. DRM koji je toliko restriktivan pa to nije realno.

    • sallaD

      @GTA222, 03.02.2024 - 12:19

      Isto slažem, najviše bi trebalo sankcionirati ubacivanje takvih ‘zaštita’ u starim igrama koje praktički nemaju nikakve svrhe osim razaranju perferomanse igre. Upravo dobar primjer toga je ona nedavna drama sa Capcomom gdje su ubacili anti-moderski DRM u starim igrama, učinivši pola tih igara skoro neigrivom za mnoge koje su kupili. Capcom je dotad (barem po mom znanju) imao dobru reputaciju sa PC igrama, ali ovo im je praktički samo pucanje u nogu. I onda se fakat čude zašto igrači i danas idu na ‘zaobilazne stranice’ umjesto da sto da poboljšaju serviranje svojih igara kupcima.

  • Slasno Pile

    03.02.2024 - 13:02

    Piratski portovi od R* ionako rade bolje od originala + ne treba njihov launcher koji više ne radi nego što radi

  • MaliMicek

    03.02.2024 - 13:48

    Zbog ovakve politike i politike prema moderima u životu nisam kupio Rockstarovu igru niti necu a igrao sam svaku 😛
    I ako me ekipa pita zašto pa evo ti odgovor da sam ju kupio original i preko launchera sad vise ne bih mogao igrati jer koristim i dalje windows 7 a ja cu se prebaciti na novi OS kada JA želim i tocka….govnari
    ista stvar s windowsima, googlom i cromeom.Eto ja jos uvijek iam win 7 i chrome se vise odavno ne updejta pa eto meni adblocker radi normalno i neam nikakvih reklama 😛

  • JCD-Bionicman

    03.02.2024 - 15:19

    Stoka propala

  • Cros80

    03.02.2024 - 16:03

    Sjecam se svog razočarenja kada sam sa ponosom kupio gta iv i otkrio taj Rockstar Games Social Club. Mislim da sam trebao dvije prijave imati. Za njega i gta iv. Nije vise bio ubaci disk i igraj bez prijave. Kasnije igrao sam dugo godina gta v piratski. Pokajao sam se kada sam kupio original gta v. Gta vi ce me morati cekati dugo kako stvari stoje….

  • Dado23

    03.02.2024 - 21:29

    Đubrad od amera sta drugo rec

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?