HCL.HR

I Samsung je najavio svoju platformu za streaming igara, zove se PlayGalaxy Link

Zoran Žalac 27.11.2019.   •   5 komentara   •   Tehnologija


Još se jedna tvrtka uključila u pružanje usluge streaminga igara s PC-a gdje god se igrač nalazio.

Sve se više kompanija nastoji ubaciti u posao streaminga igara. Google je sa svojom Stadijom u industriju videoigara ušao na neslavan način, Microsoft još uvijek testira vode sa svojim Project xCloudom, jednako kao i Nvidia sa GeForce Now, Electronic Arts priprema svoj Project Atlas, a ni Amazon nije daleko od te škvadre. No, lista ne staje na tim kandidatima jer smo upravo dobili još jednoga.

Tvrtka Samsung lansirala je streaming uslugu PlayGalaxyLink kojom omogućavaju da se igre s PC-a igraju na Samsung mobitelima pomoću streaminga preko interneta. Pritom koristite igre koje imate u vlastitoj kolekciji, što znači da ih ne trebate kupovati kao što je to slučaj s Google Stadijom.

Sama usluga bazira se na P2P tehnologiji koja bi trebala pomoći kod laga i latencije, no to su za sada samo Samsungove marketinške tvrdnje. Uz uslugu se može koristiti čitav niz Bluetooth kontrolera, miševa i tipkovnica, a stvar radi s računalima koja koriste Core i5 procesor (ili slični), GTX 1060 / Radeon RX550 kartice te 8 GB DDR4 RAM memorije.

Za sada je GalaxyPlayLink dostupan samo u pojedinim zemljama: SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Francuskoj, Rusiji, Nizozemskoj, Singapuru, Južnoj Koreji te kod naših susjeda Talijana. Može ga se koristiti na Samsungovim Galaxy Note10 i Galaxy S10 uređajima. Od idućeg mjeseca lista podržanih uređaja proširit će se sa Galaxy S9, Note9 te Galaxy A90.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • Kiner Pingvin

    27.11.2019 - 13:35

    Hoće li ubrzo i radi li tko od vas recenziju za Shemnue 3?

  • Kiner Pingvin

    27.11.2019 - 13:35

    Što nas je više to bolje ,neka su ušli.?

  • GAMEmaher

    27.11.2019 - 13:41

    A ko će se s ovime zezati spajat silne uređaje, nije mi zanimljivo… na mobitelu nekad odigram puzzle igre najviše koje pašu ekranu uz kavicu il kad si negdje na putu. Kod kuće kad se nađe vremena radije se pravo vrti konzola ili PC. I na Viti koju imam nikad mi se nit remote play nije igralo. Odigra se ono origigi za psp i Vitu igara lista ako mi je do portable.

  • funky0308

    28.11.2019 - 09:41

    Note 10, onaj veci je skorz OK za igranje nekih igara na ovaj nacin. Ja sam zapeo na Note 8 i ocito je lagano vrijeme za promjenu 🙂 . Strasno su skupi uredjaji ali stvarno vrijede para. Od genijalnog S-pena do odlicnih CPUa i hrpe RAMa (do 12GB) i 1TB diska. Mocniji tel od puno laptopa. Ovo mi je OK, stream igara koje vec imamo. Ako dobro radi i ne moram biti 3m od PCa – odlicno.

  • CimTvRafo

    29.11.2019 - 19:23

    Imam jedno pitanjeu vcezi playstation storea . meni je acc na hr regionu a zivim u njemackoj i kad prebacim na store njemacki pise mi da nemogu kupit i da se vratim na svoj store dali neko zna koliko morma cekat da bbih mogao kupovati igrice na njemackom regionu . market mi stoji 4 dana na njemackom marketu vec

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?