HCL.HR

Samsung P2770FH monitor će imati odaziv od 1 ms

Freakytiki 08.10.2010.   •   6 komentara   •   Tehnologija


Samsungov novi 27 inčni monitor, model P2770FH, moći će se pohvaliti malim odazivom od samo 1ms.

Samsung je objavio kako će njihov novi 27 inčni monitor imati nevjerojatno mali odaziv od samo 1 ms. Ovaj podatak prosječnom kućnom korisniku vjerojatno ne znači apsolutno ništa, ali profesionalni igrači pucačina ovaj podatak zasigurno drže kao jedan od odlučujućih prilikom odabira novog monitora.

“Dobar za igranje i gledanje filmova” Samsung kaže za ovaj monitor, vrijeme odaziva je potvrdilo ono prvo, a Full HD rezolucija, 70,000:1 dinamički kontrast i maksimalna svjetlina od 300 cd/m2 potvrđuju ono drugo (istina, samo na papiru). Što se konektora tiče, na poleđini ćemo naći DVI D-Sub, HDMI konektor i dva audio izlaza.

Komentari (6)

  • eXcentrik

    08.10.2010 - 14:57

    Ovo za 50 % je laz. 100% skuplje blje receno.

  • --HS--

    08.10.2010 - 17:28

    ne piši gluposti, kao osjetiš razliku izmedu 1-2-4 i 8 ms, razlika izmedu 8ms i 20ms se osjeti, ali sve ipod 10 je neprimjetno ?..
    Ovo su pizdarije ko kad mi ekipa brije da čuje 10HZ.. Pa nisi šišmiš..

  • Raze

    08.10.2010 - 20:05

    @–HS–
    Nije tvoje da autoru govoriš da “ne piše gluposti”… On je samo napisao informaciju i to je to. I daj koristi malo kulturniji govor, nauci se bar nekom ponasanju. Svejedno sto je ovo internet, pravila ponasanja ostaju ista.Nemozes doci tu i pisati prostote. Tu dolaze i stariji i mladju…ne samo ti.

  • insomniac1984

    09.10.2010 - 08:47

    Ali profesionalni igrači pucačina ovaj podatak zasigurno drže kao jedan od odlučujućih prilikom odabira novog monitora.

    hahaha..ja bi rekao da pro igrači, pogotovo fps-ova, da se i dalje drže CRT-ova. Šljiviš 1ms ako je monitor na 60hz i neki tn šrot panel. CRT jede u odzivu te šrot panele, jede ih u hz, kutu gledanja, za pro igrača crt all the way.

    Pa čak i bolje uzeti neki od tih tn šrotova od 120hz samsung ili viewsonic, bar ćeš dobiti fluidnu sliku kao na crt-u, i više frejmova ako grafa potjera, ove gluparije sa prevelikom cijenom od kakti 1ms, a panel je još na 60hz, zahebi to.

  • Syzygy

    09.10.2010 - 13:26

    Freakytiki,
    1MS je čisto marketinški potez koji bi ti kao novinar trebao prvog istaknuti, a ne raditi čisti prijepis s nekog random portala i promovirati Samsung u onom stilu u kojem on želi. Ovo će biti samo jedan od mnogih TN monitora koji se hvale “odličnim odazivom”, kad već ne mogu kvalitetom prikaza.

    Kako se radi o TN monitoru cijena će vjerojatno biti za 5% višlja kod nas nego što je to u americi. TN monitori su jedini koji imaju sličnu cijenu na globalnom tržištu, dok su IPS oni koji cjenovno dosta odskaču na našem tržištu prvenstveno zbog manjka konkurencije među distributerima. Pogledaj trenutnu ponudu 27″ TN monitora, ima ih već od 2100kn.

    Full HD rezolucija u kombinaciji s tim kontrastom i tom veličinom neće baš nešt pretjerano kvalitetno izgledati. Također, Samsung je poznat po izrazito lošoj izradi, baš me zanima kako će stalak držati tu veličinu i hoće li se klimati na stolu kao što su to radili prijašnji modeli, pogotovo oni iz serije T.

    Čitao sam malo tvoje vijesti i ne sviđaju mi se pretjerano, probaj više ubacit svog stila, svojih komentara, nemoj samo prenosit u potpunosti vijest s nekoliko drugačije posloženih rečenica.

  • insomniac1984

    09.10.2010 - 14:15

    Ma smeće ti monitori, pogotovo sa TN matricama koje su u većini, pa to je uvijek jedno te isto, ja ne znam šta oni naplcauju i po cemu je taj TN drugaciji od drugih tn-ovaca?
    Isto static contrast kao deklariran na 1000:1, ove dinamičke gluposti ne treba ni gledati, i na tome oni sišu lovu, valjda da još iscure iz te smeche lcd tehnologije koje mogu, i sad jer je 1ms to je kao gejmin monitor, a onak na 60hz je.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?