HCL.HR

Neki se nadaju da ćemo sutra vidjeti novu Half-Life igru; kako-zašto-čemu?

Zoran Žalac 30.04.2019.   •   8 komentara


Postoji izgledna šansa da će tvrtka Valve sutra predstaviti barem jednu novu igru, a igrači se nadaju da bi to mogla biti igra iz Half-Life serijala.

Tvrtka Valve će uskoro predstaviti svoj novi uređaj za igranje. Valve Index bit će headset za virtualnu stvarnost i očekuje se da će u nekim aspektima biti napredniji (ili barem praktičniji) nego HTC Vive u čijem je razvoju tvrtka -Valve također sudjelovala.

Valve baš i nema uspješnu povijest s hardverom jer im je inicijativa Steam Mašina propala, Steam kontroler nikad nije postao široko korišten, a proizvodnju Steam Linka su prekinuli. Najava Valve Index VR-a stoga sama po sebi nije baš uzbudljiva, no bit će interesantno vidjeti što će Valve najaviti uz taj hardver.

Naime, situacija je takva da se novi uređaj za VR u ovom trenutku može prodati jedino uz neku obećavajuću igru. Na pomolu nema nekih uzbudljivih VR naslova koji su najavljeni, tako da Valve ima zadaću zainteresirati potencijalne kupce pomoću vlastitih igara. Ne biste vjerovali, ali potvrđeno je kako rade na TRI igre za VR okruženje.

Ne zna se hoće li sve tri igre biti najavljene paralelno s Indexom, ali bilo bi razumno da barem jedna od njih bude. Prema ranijim glasinama o Valve Indexu, uređaj bi trebao doći u paketu s jednom igrom – i to ne bilo kakvom. Naime, spominjalo se da bi to mogla biti igra Half-Life serijala. Ali, ne očekujte da to bude Half-Life 3 ili Episode 3. Ako se ispostavi da takva igra i postoji, vjerojatno će to biti igra u istom univerzumu, ali sa zasebnom pričom.

Obećavajući dio svega ovoga jest da je šef Valvea poručio kako njihove VR igre neće biti mali eksperimenti ili tehnološke demonstracije kao što je The Lab za HTC Vive. Umjesto toga bit će to “tri velike VR igre” iz kojih će i ostali proizvođači igara moći naučiti kako najbolje iskoristiti VR.

Najava Valve Indexa, možda i pratećih igara za taj uređaj, službeno još nema zacrtani datum. Međutim, interno se spominje 1. 5., odnosno sutrašnji dan. Dakle, pripremite se – postoji mala šansa da bismo nakon dugih 12 godina mogli vidjeti novu Half-Life igru.

Komentari (8)

  • GTA222

    30.04.2019 - 11:20

    Prije će Hrvatska izać iz krize nego što će se najavit bilo koja nova Half-Life igra.

    • known

      @GTA222, 30.04.2019 - 12:44

      Postoji velika sansa da rade na novoj Half-Life igri jer imaju dobar motiv, a to je prodaja novog VR headseta.

    • GTA222

      @known, 30.04.2019 - 13:41

      Imaju dobar motiv al ipak je to Valve i svi mi dobro znamo njihov model izbacivanja igara.

    • known

      @GTA222, 30.04.2019 - 14:23

      Vjerojatno ne izbacuju igre jer im to do sada nije imalo smisla, ali da bi se novi headset dobro prodavao kupci moraju imat dobar razlog za kupnju.

  • vragec25cro

    30.04.2019 - 14:24

    Neke igre bolje da ne izbace nastavke i da ostanu šta su bile,a ne ko dosta serijala ide sve lošije i lošije.Umite samo za primjer Dragon age,Fable,Falout,Tes,Cod i od novijih destiny mas efect i sw batelfront

  • known

    30.04.2019 - 14:24

    Uostalom, gore u tekstu pise da je Valve najavio tri igre.

    • Juventino

      @known, 30.04.2019 - 14:29

      “najavio tri igre”… tri je broj.. HALF LIFE 3 CONFIRMED

  • Aldin219

    30.04.2019 - 19:08

    Ovaj hajp jos uvijek traje znaci? Nista od toga vjerujte meni… Ali bi mogli barem da izbace nesto AAA single player majka mu stara…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?