HCL.HR

Sega predviđa veliki gubitak, najavljuje rekonstrukciju

Zoran Žalac 30.03.2012.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Izazovna ekonomska klima u Europi i SAD-u natjerala je japansku Segu na restrukturiranje, što znači da je određenim serijalima ove kompanije kucnuo sudnji čas.

Sega je najavila kako na kraju ove fiskalne godine očekuje neugodni gubitak od 153 milijuna funti, zbog čega je u planu hitno restrukturiranje kojime će biti zahvaćeni manje profitabilni serijali ove kompanije.

„Nužno je smanjiti našu organizaciju na polju video igara dok mijenjamo smjer prema strukturi koja odgovara promjenama u okolini, a to uključuje osnaživanje fokusa na digitalni sadržaj. Odlučili smo suziti svoju ponudu naslova na snažne serijale kao što su Sonic the Hedgehog, Football Manager, Total War te Aliens. U skladu s tim, otkazujemo izradu nekih svojih igara.“ – stoji u izjavi Sege.

Trenutno nije poznato koje je projekte Sega prekrižila, no možemo reći da neko vrijeme vjerojatno više nećemo viđati igre iz serijala kao što su Yakuza, The Conduit, Virtua Fighter i dr., a već je poznato kako Sega više neće raditi ni na igrama po Marvelovoj licenci.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?