HCL.HR

Serija Arcane osvojila nagradu Emmy za najbolju animiranu seriju

Zoran Žalac 05.09.2022.   •   8 komentara


Svijet videoigara nikad prije nije imao veću poveznicu s nagradama Emmy za najbolja televizijska ostvarenja. Nagradu za najbolju animiranu seriju odnijela je Arcane – serija smještena u svijet League of Legendsa.

Daleko smo još do toga da neki film rađen po igri bude nagrađen Oscarom, ali ostale nagrade poput Grammyja i Emmyja nisu izvan dometa. Od sljedeće godine postojat će tako Grammy nagrada za najbolju glazbu iz videoigre, a sad smo upravo dobili prvu seriju rađenu po predlošku videoigre koja je osvojila nagradu Emmy.

Naime, Netflixova serija Arcane dobila je nagradu za najbolju animiranu seriju u zadnjih godinu dana. Arcane se, kao što fanovi već znaju, odvija u svijetu igre League of Legends.

Netflix s Arcaneom zasigurno ima razloga za slavlje jer im je to prva serija koja je osvojila tu nagradu, odnosno prva streaming serija kojoj je to pošlo za rukom.

Ranije ove godine Emmyja je dobila i ekipa Xboxa za dokumentarac Power On: The Story of Xbox, odnosno za režiju kamere u toj dokumentarnoj seriji.

Usput rečeno, Emmyja za najbolji TV film dobio je Chip ‘n’ Dale: Rescue Rangers – nije baš izravna poveznica s gamingom, no taj je Disneyjev dvojac nekoć bio popularan među igračima pa nam je drago i zbog njih. I ružnog Sonica koji se pojavio u tom filmu.

Komentari (8)

  • Darac83

    05.09.2022 - 14:16

    Meni se svidjela, sasvim solidna serija. Čekam nastavak…

  • Chimichangas

    05.09.2022 - 14:17

    serija je stvarno odlična, nisam nikad igrao LOL i ne znam taj svijet, ali ovo me je uvuklo i baš zaintrigiralo u sav njihov Lore

  • Fenner

    05.09.2022 - 14:18

    Malo je cringe na momente ali sve u svemu serija je dobra. Odlična animacija.

  • marko1106

    05.09.2022 - 14:42

    Da zasluzeno. Likovi su napisani odlicno što je mene najviše uvuklo u seriju. Ne vjerujem da ce sljedeca sezona biti blizu uopce po kvaliteti jer teško ce opet dohvatiti tu razinu. Nadam se da griješim.

    • ScoobyDooo

      @marko1106, 05.09.2022 - 14:48

      1 sezona su doslovno najdosadnije regije.Kad dode Noxus,Demacia,Shadow Isles i dr bit ce to jos bolje.

    • marko1106

      @ScoobyDooo, 05.09.2022 - 16:43

      Ne bih znao ništa o regijama niti sam razmisljao o tome dok sam gledao seriju. Gledam seriju kao netko ko nema pojma o igri. Kao serija 1 sezona je odlicna ali teško je ostati na razini 1 sezone kada je 1. sezona vec dosegla vrh. Nadam se da griješim

  • Zlo

    05.09.2022 - 19:39

    Od animiranih samo Rick and Morty imajboli humor i nije cenzurisana po meni od toga bolje nema..

  • perotux

    06.09.2022 - 10:52

    Serija zaslužuje nagrade u svim kategorijama. Serija je remek-dijelo, a temelji se na igri koja nema nikakvu priču. Pogledao sam seriju zato što sam nekada igrao Lol i imao sam niska očekivalja jer su inače serije/filmovi temeljeni na igrama su ok. Genijalnost serije je to što gledatelj ne mora znati ništa o Lol-u a uživat će u seriji. Osobno jedva čekam da se vratim u svijet Arcane-a.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?