HCL.HR

Shenmue je trebao dobiti potpuni remake, ali ništa od toga na kraju

Pero Mlinar 16.10.2018.   •   2 komentara


Iako su igrači ove godine dobili HD verzije prva dva Shenmuea, novi video materijali ukazuju na to da je Sega inicijalno imala veće ambicije.

Ove godine igrači su na Xboxu One, PlayStationu 4 i PC-u dobili verziju Shenmuea 1 i 2 u visokoj rezoluciji, ali svježe otkriveni video materijali ukazuju na to da je u inicijalnom planu bila opsežnija prerada serijala. Iako su verzije koje smo dobili koristile teksture unaprijeđene rezolucije u odnosu na Dreamcast verziju, one nisu uvele neke značajnije grafičke promjene.

Prerada oba Shenmuea koja je otkazana zbog problema s budžetom i stiske s vremenom trebala je osim poboljšanih tekstura dolaziti s novim sustavom osvjetljenja i sjenčanja, ljepšim okolinama i krajolicima te unaprijeđenim izgledom likova.

Sega je na kraju od tog projekta odustala te je izgledno da on nikad neće biti priveden kraju. To nije prvi put da Shenmue serijal završi s odbačenim prototipom u koji je uloženo dosta rada, jer je ista sudbina nekoć davno zadesila verziju za Saturn.

Kako su točno izgledale ambicije Seginog tima prije nego što su od projekta odustali, možda najbolje možete vidjeti u samom videu:

Komentari (2)

  • Zoran Žalac

    16.10.2018 - 14:56

    I bolje. Te je igre pregazilo vrijeme i novac utrošen na remake vjerojatno nikada ne bi vratili.

  • Dajsikeks

    16.10.2018 - 15:19

    U1vijek čujem, o tome a nikad nisam skužio o čemu se radi igrica, neka drama ili kaj

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?