HCL.HR

Sherlock Holmes igre misteriozno su nestale iz prodaje, developeri napali izdavača

Zoran Žalac 27.09.2019.   •   0 komentara   •   Industrija videoigara


Razvojni tim Frogwares optužio je izdavačku kuću Focus Home Interactive da im ne žele dati prava na Sherlock Holmes igre iako im je ugovor istekao.

Najnoviji slučaj kontroverze u industriji videoigara baš je slučaj za detektiva Sherlocka Holmesa. Osim što njega zapravo nema – to jest, i sam je nestao kao glavni predmet kontroverze. Naime, detektivske igre o Sherlocku Holmesu, na kojima je radio studio Frogwares, počele su nestajati iz prodaje na PlayStation te Xbox konzolama. To uključuje igre kao što su Sherlock Holmes vs. Jack the Ripper, The Testament of Sherlock Holmes i Sherlock Holmes: Crimes and Punishments.

Problem, međutim, nije u tome što su igre povučene iz prodaje. Problem je u tome što ekipa iz Frogwaresa ne može dobiti pravo na distribuciju svojih igara iako su u vlasništvu nad tim igrama. Razlog za to navodno je nova stavka u ugovoru koju je izdavačka kuća Focus Home Interactive dodala prošloga tjedna, tik prije nego im je ugovor s Frogwaresom istekao. Po toj stavci Focus Home Interactive nema obvezu prebaciti developerima prava na distribuciju igara koje se uklone iz Focusovog kataloga.

Izdavačka kuća Focus Home Interactive u trenutku pisanja članka nije se oglasila pa nije poznato koja je njihova strana priče. Jasno je, međutim, da bi ovo moglo naštetiti njihovom imidžu jer su mnogi u industriji videoigara već sada osudili njihov potez bez da je druga strana priče otkrivena.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?