HCL.HR

Fanovi rade na Silent Hill 2 remasteru, ali bez Konamijevog blagoslova

Zoran Žalac 02.11.2020.   •   9 komentara


Grupa fanova Silent Hilla okupila se kako bi napravila ono što Konami nije dovršio prije skoro 20 godina.

Silent Hill 2 je kultna igra, no vrijeme ju nije mazilo u smislu da danas zapravo nema idealne verzije koju biste mogli zaigrati. Takozvani HD Remaster za PlayStation 3 i Xbox 360 bio je užasan i zapravo je unazadio doživljaj igre, a PC verzija više nije u prodaji i ona je također inferiornija verziji za PlayStation 2.

Međutim, grupa entuzijasta i fanova odlučila je popraviti PC verziju te igre bez blagoslova ekipe iz Konamija. Na projektu zvanom Silent Hill 2: Enhanced Edition rade već neko vrijeme, a povodom nedavnog Halloweena demonstrirali su ostvareni napredak. Kako je ovo više popravak PC verzije nego pravi remaster, razlike nisu ogromne – još uvijek Silent Hill 2 izgleda kao dva desetljeća stara igra – ali je PC verzija sada bliža kompletnijoj PS2 verziji s višim rezolucijama magle, DOF efektom i sl.

Nadalje, dodan je SMAA antialiasing, 3D zvuk i podrška za widescreen rezolucije. Predmeti u meniju dobili su detaljniji izgled, slike zagonetki također su detaljnije. Uvrštena je i opcija hvatanja screenshota bez eksternih alata, a popravljeni su i neki bugovi iz originala.

Razvoj ovog projekta nastavlja se do daljnjega i njegovi tvorci poručuju kako neće stati ni ako im Konami zaprijeti sudskom tužbom. Ljubav prema ovoj igri je očito vrjednija od toga. Ako nekim slučajem imate Silent Hill 2 za PC, Enhanced Edition možete preuzeti na službenoj stranici.

Komentari (9)

  • SanKa

    02.11.2020 - 11:25

    vec vidim da ce ih ovi cigani iz konamija ic tuziti

  • MightyAloy

    02.11.2020 - 11:29

    Ovo je igra kojoj apsolutno treba remake u stilu Resident Evila 2. Sony treba kupiti od Konamija kompletni IP i spasiti situaciju. Ili još bolje, kupiti Kompletni Konami i početi ponovo raditi igre.

    • Dragan[MKD]

      @MightyAloy, 02.11.2020 - 14:34

      A što ćemo sa Pachinko strojevi?

    • Serpico

      @Dragan[MKD], 02.11.2020 - 20:55

      Kockarnice, teretane…

    • Darcoolio

      @MightyAloy, 02.11.2020 - 16:01

      Što Sony?

    • Serpico

      @MightyAloy, 02.11.2020 - 20:51

      Nisu blesavi da prodaju svoje IP-jeve, Konami dobro posluje samo ne onako kako bismo mi želeli. Sony može da kupi neki studio ali tako veliku korporaciju teško, sa svim njenim poslovima van igračke industrije. Jel uopšte Konami i ima neki studio danas?

  • mili1985

    02.11.2020 - 12:23

    Kruže glasine da rade na remake/remasteru Silent Hilla i MGS-a. Što se tiče MGS-a, to bi bio potpuni remake, a nastavci bi samo bili portani na aktualnu generaciju. Nešto slično što su s Mafiom napravili. Poznavajući Konami, sve je (ne)moguće. Inače da se to pokaže točnim, vjerojatno bi završio na aparatima od prevelikog hajpa.

  • Emperor Ghaleon

    02.11.2020 - 15:34

    Sirijus kvešćn – ako je ovo neprofitni projekt, i zapravo je samo dorada PC verzije (iliti mod), zar ih Konami može tužiti i tražiti da obustave projekt? Ali da, ako PC verzija više nije dostupna za kupnju… Mogu ih tužiti.

  • Klaudio89

    03.11.2020 - 04:55

    po samoj igrici sve slično ide u smjeru PS2,ali i ovo je u neku ruku zanimljivo,međutim,dali je ikome od tih programera bilo dopušteno da malo pregrade igricu od Konamija,to se zasad nezna

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?