HCL.HR

Silent Hills P.T. ponovno je dostupan na PC-u, otprilike

Pero Mlinar 05.11.2018.   •   4 komentara


Iako pokušaji fanova da dovedu voljene igre na nove platfome nikad nisu baš dugotrajni, oni teško odustaju. Demo nesuđenog Silent Hillsa moguće je tako ponovno zaigrati na PC-u.

Koliko god puta se našli u sličnoj situaciji i koliko god puta da bi slični projekti bili skinuti valjda dan poslije nego što bismo o njima pisali, niti ovaj put neću slušati onu “navodno” Einsteinovu izreku pa ću reći: Silent Hills P.T. ponovno je dostupan za PC. Točnije rečeno, dostupna je amaterska igra koja ga vješto oponaša.

Ako se sjećate, prije nekoliko mjeseci jedan je tvorac modifikacija s nadimkom Qimsar radio na preradi P.T.-a za PC. I dobro mu je to išlo – dogurao je s projektom gotovo do pune verzije prije nego što se o njemu ekstenzivno raspisalo na internetu te mu je Konamijev tim pravnika naredio skidanje modifikacije sa stranica i posljedično ga učinio nedostupnim za preuzimanje. Ipak, ako ništa drugo, Qimsar je barem uhvatio vrapca u ruku pa mu je ponuđeno stažiranje u Konamiju.

Možda sa sličnim ciljem, tko bi ga znao, Artur Łączkowski objavio je ovih dana na platformi itch.io svoju verziju PT-a za osobna računala. Temeljena je na Unreal Engine 4 pokretaču, a iako nije baš u potpunosti identična izvorniku, ova verzija je navodno vrlo daleko od toga da bude loša. Dapače.

Sve u svemu, ako još niste isprobali kako P.T. izgleda na PC-u, a to vas zanima, sve što vam mogu preporučiti je da budete brži od japanskih odvjetnika te da preuzmete igru prije nego što je oni skinu umjesto vas.

A ako pojma nemate što je uopće P.T., podsjetimo se kako je to izgledalo davne 2014. godine, na PlayStationu 4.

Komentari (4)

  • sedf

    05.11.2018 - 16:04

    Okruti Konami.

  • Tommygun

    05.11.2018 - 16:26

    Kako je meni krivo sto to nikad nije zazivjelo,a prema prikazanom,to je mogla biti igretina i dostojni nastavak sh2…

    • sedf

      @Tommygun, 05.11.2018 - 17:10

      I meni

    • Tommygun

      @Tommygun, 05.11.2018 - 17:26

      Oo da..al bitno da konami ima neku svoju viziju,a jednu zlatnu koku ovako zanemarit,pa s tom igrom bi rekordi prodaje padali,siguran sam

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?