HCL.HR

Simpsoni će sutra dobiti epizodu koja ismijava esports

Zoran Žalac 16.03.2019.   •   13 komentara   •   Esport, Filmovi i serije


Najdugovječnija televizijska serija The Simpsons u tridesetoj će sezoni dobiti epizodu s temom elektroničkih sportova.

Animirana serija The Simpsons bliži se nevjerojatnoj obljetnici – svom 30. rođendanu. Simpsoni su kroz 30 sezona dostavljali humorističnu kritiku na brojne trendove, uključujući i one iz svijeta videoigara. Kultna je epizoda “Marge Gamer” u kojoj je World of Warcraft dobio parodiju u obliku igre Earthland Realms.

Ovih dana Simpsoni će dobiti još jednu epizodu fokusiranu na gaming tematiku. U epizodi zvanoj “E My Sports” djecu Springfielda zarazit će nova pošast – esports. Bart će postati rastuća zvijezda profesionalnog gaminga, a njegovu karijeru u usponu nadgledat će esports trener – Homer. Ekipa će se natjecati igrajući igru zvanu Conflict of Enemies koja je parodija na League of Legends.

Po Homeru je jasno kako će se Simpsoni sprdati s konceptom elektroničkih sportova, ali je zanimljivo kako su producenti serije angažirali stručne ljude iz svijeta esportsa u namjeri da što vjernije prikažu svijet kompetitivnog igranja. Na epizodi su tako radila dvojica zaposlenika Riot Gamesa (tvoraca League of Legendsa) te komentator LCS-a.

Epizoda “E My Sports” premijerno će biti prikazana sutra, 17. 3.

Komentari (13)

  • PppPP

    16.03.2019 - 12:54

    Nevjerujem da će baš ismijivati esports scenu

    • funky0308

      @PppPP, 16.03.2019 - 13:12

      Ma to je Simpsons zezancija, to je njihov trademark – smijanje i ismijavanje pretjerivanja, sto je po meni skroz OK. Ne ismijavaju oni (barem koliko sam ja upoznat sa serijalom) bilo sto samo da se krevelji, vecinom se ismijava ljudska glupost, pretjerivanje i nesto sto i treba (opet – po meni) ismijavati. Esports je genijalna stvar i ne bih imao nista protiv da mi se djete sutra bavi pro gejmingom. Vidjeti cemo sto ce napraviti, sumnjam da bi im ovi pomagali da idu ismijavati nesto na cemu su ostavili stotine i stotine sati u razvoju.

    • PppPP

      @funky0308, 16.03.2019 - 17:51

      Zato i nevjerujem da će ismijavati samu scenu, kako naslov sugerira

  • funky0308

    16.03.2019 - 13:00

    Posteno. Ides se sprdati s necime, mozda i ukazati na neke probleme – zaposli ljude koji znaju sto pricaju (a ne kao nas divni RTL, dovesti strucnjake koji 90% intervjua govori kako je snimak kojega je psihopat koji je pobio 40 ljudi isti kao videoigra i to ponavlja sto puta i tvrdi kako su igre problem – prestrasno), informiraj se i odradi zezanciju kako treba.

    • Zoran Žalac

      @funky0308, 16.03.2019 - 13:05

      Stvarno? 😮

    • funky0308

      @Zoran Žalac, 16.03.2019 - 13:08

      Ma uzas, da. Jucer. Moram se ispraviti, RTL je nadodao kako nema dokaza da je igra bila problem (ili nesto slicno) ali brat psihijatar se proslavio, svaka mu cast.

    • 312AE

      @funky0308, 16.03.2019 - 13:53

      A kaj je najgore, negdje su kopirali tu ideju, jer su u Njemačkim medijima jučer govorili isto. Isto se našel neki stručnjak, mada je taj dodal, da je to puno puta vidjeno kod IS-terorista, te da je ovaj vjerovatno kopiral njih. Moderator mu stalno pokušaval dodati, ohh pa to je kao u FPS-ovima. Opet medijima treba žrtveni jarac, valjda jer je tip bil 28. Znači mora biti poremećeni gamer. ?

    • funky0308

      @Zoran Žalac, 17.03.2019 - 13:07

      I evo ponovno sinoc u RTL Danas, drugi strucnjak, ista lupetanja. Prestrasno koliko je lik spomenuo video igricu. Lupeta se bezveze, paznja se usmjerava na medij koji nije razlog nasilju umjesto na prave probleme. Da je gejming takav kakvim ga prikazuju, puno nas bi s puskama hodalo po ulici. Vecina shvaca da je igra igra, cak i mala djeca (imam dijete i znam sto pricam, vidim da to dijete shvaca razliku izmedju realnosti i igre) razumiju i vide razliku, naravno da ima iznimaka ali te iznimke bi napravile piz*ariju i bez igre. Krkani vide da ih snimak podsjeca na FPS i odmah je igra kriva. Nisu doktori krivi, oni koji nisu prepoznali bolesnu osobu, kriva je video igra. Sto je onda onaj ludjak igrao koji je svoju djecu pobacao s balkona? Mozda je gledao Michael Jacksona kada je s balkona pokazivao dijete ljudima? Strucnjaci…sve znaju, nema sto

    • sallaD

      @funky0308, 17.03.2019 - 13:29

      Ma kad obično kod naših medija pokazuju slabo znanja o gaming osim kada čuju kad neki kriminalac imao video igru u posjedu odmah kreću ko naš stari Jack Thompson za brzi cashcheck. Mislim ja se ne sjećam da su jedanput ikad nešto pozitvno progovorili o igrama. Svi se sjećate kada se po svim medijima osim naših pisalo o BattleFront 2 i CS:GO Lotto skandali, to je zvučalo ko dobra tema da se upozori o opasnosti predatorskim mikrotransakcijama u casual igrama koji roditelji nesvjesno kupuju djeci svake godine CoD, Fifi ili mobilne igre itd no svi naši mediji su šutili ko mulci što pokazuje da nemaju znanja o gamingu. A kad se dogodi neka pucnjava u nekoj drugoj zemlji(najčešće u Americi) ili nekih od “stručnjaka” kaže kako je ovisnost o igri mentalna bolest onda naši to pišu non-stop.

      ” Mozda je gledao Michael Jacksona kada je s balkona pokazivao dijete ljudima?”
      Prema toj logici, ako je igram DMC i to na DMD težini onda ja mogu se bez ikakvih problema rukavati s mačem i izvoditi kul poteze u zraku ko Dante.

    • funky0308

      @sallaD, 17.03.2019 - 16:35

      Kuzis ta je to sarkazam i crni humor, jelda? (Ovo sa MJem) Opcenito novinari pisu o temama koje ne poznaju, bas zbog toga se (barem bi trebalo) vjeruje specijaliziranim portalima i novinama. Ne moze onaj tamo Jadranko u 24sata znati sve i svasta i ne samo znati, nego biti strucnjak za vojna pitanja, vanjsku politiku alu tu i tamo pise i o igricama. Iako su i oni podjeljeni i svatko prati nekoliko stvari, daleko je to od skolovanog i/ili kvalitetnog novinara. Pod 24sata mislim i na dnevnike i na tiskana izdanja kojekakvih jutatnjih, vecernjih i slicnih novina. Senzacija prodaje vijest i to se debelo koristi. Koliko se pri tome stete radi, u ovom slucaju gejmingu, ocito nikoga ne pati bas previse.

    • SanKa

      @funky0308, 18.03.2019 - 09:48

      a ziher ? dakle igre nemaju veze s tim..tip je jednostavno sajko kojem je Breivik uzor. RTL treba zatvorit

    • funky0308

      @SanKa, 18.03.2019 - 10:07

      Strava koliko su naporni s tim forama. Ma treba ih ignororati i ne gledati. Sve manje i manje i gledam vijesti ali ne mogu ih bas skroz ignorirati, moram znati sto se dogadja oko mene. Tesko je pronaci objektivne, realne i iskrene novinare i vijesti. Mislim da jedan dio odgovora na pitanje, zasto je HCL poprilicno uspjesan projekt je sigurno ta iskrenost i ne prenosenje svega i svacega s neta. To nije novinarstvo, to je prijevod necijeg teksta za koje je pitanje da li je uopce i tocno.

  • afaron

    16.03.2019 - 15:51

    Jednom kada se desi masovno ubijanje bacanjem dvd-ova s igrama na nevine prolaznike, onda neka počnu kriviti igre.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?