HCL.HR

Slightly Mad Studios diskreditirao konkurenciju

Zoran Žalac 01.12.2010.   •   10 komentara


Need for Speed: Shift 2 ne treba tisuću nebitnih automobila da bi bio autentična auto-simulacija, tvrdi developer.

Opravdavaju li zaposlenici Slightly Mad Studiosa naziv svog tima? Pa, prosudite sami. Andy Tutor iz dotičnog tima progovorio je o konkurenciji NFS Shift serijala otvoreno diskreditiravši njihove segmente. „Kada mi razmišljamo što napraviti za Shift 2, znamo da nam brojevi nisu prioritetni – nećemo dodati tisuću nebitnih vozila. Gran Turismo 5 i Forza Motorsport 3 meni su osobno skoro kao enciklopedije – imate tisuću automobila, stotine staza, a igra se svodi na zarađivanje novca kako biste kupili novi auto i sve tako iznova. To je kao da skupljate poštanske markice. Zabava ne leži u tom segmentu – zabava je iza volana, u autima koje je zanimljivo voziti, te u mrežnom okružju poput Autologa. Naš cilj nije dodati pet varijacija nekog Toyotinog modela jer smo sigurni da igrači ne kupuju 500 vozila u igri ako ih toliko i nudite. Naš pristup je drugačiji – konkurenciju želimo nadmašiti dostizanjem autentičnog voznog iskustva.“ – izjavio je Tutor.

Nama je originalni Shift prije godinu dana još uvijek izgledao previše arkadno, ali tko zna, možda momci misle ozbiljno uz Need for Speed: Shift 2 Unleashed koji stiže početkom iduće godine. Iako razvojni proces od godinu i pol ne ide tome u prilog, ništa nije nemoguće. Kakogod, prvi screenshoti spomenute igre su tu, pa slobodno bacite pogled na njih.

SCREENSHOTS: Need for Speed: Shift 2 Unleashed

Komentari (10)

  • Facaa

    01.12.2010 - 18:44

    Srećom je prvi nastavak bio iznimno cijenjen među virtualnim vozačima pa imaju opravdanje za podjebavanje konkurencije. Ne…čekaj. Jedino što boguje u Shiftu je sudaranje. ostalo je…bezveze. 🙁

  • Shimmy

    01.12.2010 - 20:18

    Baš se i ne bih složio. Evo, kad su spoemnuli već GT, ja sam već desetak ili koju godinu manje, žestoki fan serijala GT – svršavao sam an svaki izlazak novog naslova – svaki odigrao 100%, neke i 2, 3 puta (GT2 i GT3), svima sr*o kako je to jebena igra bla bla, totalni fanboy. Ali zadnje dvije, tri godine bome sve više počinjem se odmicati od GT-a i okretati se drugim projektima, jednostavno je rje GT, na žalost, a to je evo potvrdila i friška petica, zastao u vremenu. Već godinama ne donosi ništa novo, ništa revolucionarno. OK, četvorka je imala Photo mod npr i B-spec, ali jedino od toga priznajem Photo mod, jerbo AI u B-specu je tako sakat da to nije za vjerovati, a i bome sma sve 24 satne utrke odvozio u potpunosti u A-spec modu (i to išao na svih 200 A-spec bodova), jer ne vidim smisao vožnje u B-specu – pa te trke su tu baš kao neki ultimativni izazov za vozača, doživljaj, a kad ono… No dobro, to je već druga tema – ugl, GT je zastario – kažem,, priznajem jedino Photo mod kao novost, a ostalo… evo, sada i petica, donijela je, hmmm, pogled iz kabine – konkurentske igre imaju već desetljeće, pa neke i više, a u zadnjih nekoliko godina, evo, baš u Shiftu npr, taj pogled ne izgleda ništa lošije nego onaj u novom GT-u. Koji detaljčić manje, ali zato zvuk i doživljaj prave kabine abnormalno veći. Ima promjenjive vremenske prilike, dan i noć… treba li s euopće išta reći? OK, budem – Codemasters. Da ne nabrajam igre, iako ima i još developera i igara sa time. Ukratko, na žalost, zadnje 2,3 godine igram radje konkurenciju, koja ima danas puno bolji OSJEĆAJ UTRKIVANJA. Da, GT je možda bolji što se tiče fizike vožnje, ali je nekako sav blag. A i iskreno, ako evo, imam sejv, tj danas isto igram GT4, i imam u garaži oko 200 auta – nisma ih vozio ni pola, niti vjerojatno budem. Shift je po meni bio puno zabavniji nego zadnja 2 GT-a zajedno, i da su samo sudari dobri, mislim da je glupo reči. Dobro je sve što treba biti. Ne savršeno, ali ništa nije takvo, a bome sada imaju priliku popraviti u dvojci i tih nekoliko mana igre.

  • snowblind

    01.12.2010 - 23:55

    Počinješ se odmicati od gt jer nema ps3? Daj odigraj prvo igru pa onda seri po njoj jer ovako samo pričaš u prazno.

  • Facaa

    02.12.2010 - 12:31

    Shimmy..sve divno i krasno..al koje su to NOVINE i REVOLUCIJE unijele druge igre da je prema njima GT tako zaostao i stao u vremenu i šta sve ne? Ono.

  • Shimmy

    03.12.2010 - 22:27

    @snowblind – a daj ti molim te, kao prvo, budi pristojniji, a kao drugo, kako možeš reći išta o tome jesma li ja igrao ili ne, kada nit me znaš, niti… hmmm, pa ne znaš ništa o meni :S
    Ja ne pričam u prazno nikad, samo ako mogu argumentirati 😉
    @Faca – nisu ni druge igre donijele neku posebnu revoluciju, ali pružaju bolji osjećaj utrkivanja, više pumpa adrenalin da tako kažem. GT je više kao album sa sličicama za kolekcionare, ali na žalost, nakon toliko nastavaka sa minimalnim promjenama, već mi je dosadio pomalo. Daleko od toga da je loša igra, ali evo, mislim da su trenutne ocjene stvarno opravdane – oko 80%. Što nije loše, dapače, ali mnogi bi davali GT-u 10/10 smao jer je GT. E pa mislim da je ipak igra dobila što je zaslužila. A kako rekoh, mislim da to govori kompetentna osoba, koja je odigrala svaki GT, i igra već nekoliko dana GT5, za informaciju snowblindu 😉
    (pogodio si da nemam PS3 – ali nije ti palo na pamet da ako i enam da možda imam frendove koji ga imaju? Frendove koji npr imaju PS3 i čekali su smao GT5, i isto su tako razočarani, i sada prodaju PS3 da bi kupili Xbox360… onako, samo za primjer ;-))

  • snowblind

    04.12.2010 - 11:00

    Nepristojan? Pa sam si potvrdio da nemas ps3 i da ga “igraš” tek nekoliko dana. A ovo što si pričao da si igrao prijašnje gt igre i onda govoriš da je petica nastavak sa minimalnim promjenama, pa jedno ti pobija drugo. Tako da il neznaš što gt5 sve donosi ili jednostavno si napisao radi reda da si odigrao i prijašnje igre. Uostalom ne zanima me dal si igrao il nisi. Svakako da igra ima mana, više nego što bi trebala, al pričati da igra ne donosi novosti je malo glupo. Tako da ono, ponoviti ću, prvo odigraj igru kako spada a onda pričaj koliko je zaostao u vremenu. I ne neću ti pisati što je igra ima sve u sebi za razliku od prijašnjih nastavaka.

    A što se tiće tvojih prijatelja, pa bravo za njih, tak me zaboli što prodaju ps3 da kupe x360. Igra ih razočarala i šta bi i nas sve ostale trebala razočarati. Drži se ti konkurencije, mi ostali ćemo uživati u zaostaloj igri.

  • Shimmy

    04.12.2010 - 15:17

    Evo izvlačenje iz konteksta- nije bitno jel frenda igra razočarala ili ne, nego rekoh to smao kao informaciju da sma ga igrao, iako si me napao da nisam, te kao razlog zašto sma ga igrao (odmah sam napisao to kao odgovor na mogući protunapad “je da, kako bi ti neki frend dao ps3 i gt5 da ima” – čisto iz tog razloga rekoh)
    A što se tiče “par dana igranja”. Hmmm, a daj mi reci, koliko ti to više od mene igraš igru – mjesec dana, par mjeseci, godinu? Koliko ja znam, igra je i izašla tek prije nekoliko dana, tj desetak da budemo precizniji, pa ako si ti igrao to toliko duže od mene, ne znam, mora da radiš u Polyphonyu.
    I nisma mislio da GT5 (a možda ni rekao, neda mi s etražit sad) ima najmanje promjena u serijalu, nego u odnosu na druge igre u to vrijeme, an konkurenciju, da je donio najmanje novog – tj, nije donio ništa što druge igre već nemaju. Kako rkeoh, GT4 je recimo donio Photo mod, i onaj mutavi B-spec mod, ali toga konkurencija do sad nije imala – a GT5 je “donio” ono što konkurencija već odavno ima. U odnosu na GT4, ima novosti, ali u odnosu na konkurentske igre, baš ništa

  • Shimmy

    04.12.2010 - 15:18

    Pardon – toga konkurencija do tad nije imala

  • Shimmy

    04.12.2010 - 15:24

    A i en znam više kako smo došli na ovo – tema je NFS novi. Ugl, nisam nigdje rekao da je GT5 loš, dapače, samo da nije neki preveliki pomak, a da, iako GT fanovi ne žele to priznati, konkurencija se u zadnje vrijeme pojedinim svojim aspektima približava “kralju”, pa tako i taj NFS

  • snowblind

    04.12.2010 - 15:28

    Zašto ovdje nema smajlić za plakanje. Kao što rekoh uživaj u konkurenciji, a ja ću igrati zaostali GT.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?