HCL.HR

Sony će uskoro prestati proizvoditi PlayStation Vita konzole

Zoran Žalac 19.02.2019.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Preostala dva modela PlayStation Vita konzole uskoro će doživjeti svoje zadnje isporuke u Japanu, čime ta prijenosna platforma odlazi u povijest.

Još je prošle godine najavljeno kako će PlayStation Vita u 2019. otići u zasluženu mirovinu. Od idućeg mjeseca ukida se PlayStation Plus usluga na toj platformi, proizvodnja kartica za igre na Viti već je ugašena, a sada se Sony sprema ugasiti i proizvodnju same konzole.

Dva preostala modela konzole (PS Vita Black i Aqua Blue) bit će zadnji modeli koji će se proizvesti i isporučiti u Japanu. Vita nakon toga neće dobiti nasljednika, a samo je pitanje vremena kada će dobiti zadnju igru.

Kad proizvodnja PlayStation Vite bude zaustavljena, to će značiti da je PlayStation 4 jedini Sonyjev proizvod u aktivnom procesu proizvodnje. Doduše, neće to dugo ostati tako jer već iduće godine očekujemo prvo pojavljivanje sljedeće generacije PlayStationa.

UPDATE: Zaključno s 28. 2. 2019. Sony je prekinuo proizvodnju PlayStation Vita konzola.

Komentari (4)

  • 312AE

    19.02.2019 - 12:40

    Pa s obzirom kak su ju zadnjih godina zapostavljali,a i teško je pokraj mobilnih telefona danas. Svejedno super konzolica i drago mi je da sam si ju nabavil, dok me rikne( nadam se da nebude nikad) ostaje u kolekciji. ??

  • Zloco

    19.02.2019 - 13:52

    Imam prvi model sa oled ekranom,hakirana ali nedavno mi riknula baterija pa ne pali vise.zgodna konzolica u kolekciji

  • crolink07

    19.02.2019 - 14:22

    Šteta,vrhunska konzola koja je imala šanse unatoč konkurenciji u Nintendovom 3DS-u ali Sony je brzo odustao od borbe.Samo na zadnjoj rasprodaji kupio sam desetak igara,uglavnom RPG-ova pa je to još dodatnih nekoliko stotina sati s Vitom.

  • Dajsikeks

    19.02.2019 - 14:45

    Tada će Soulja uskočiti

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?