HCL.HR

Sony istražuje kako podržati stare PlayStation dodatke na PlayStationu 5

Zoran Žalac 04.07.2022.   •   1 komentara


Tvrtka Sony registrirala je patent po kojemu se vidi da razmišljaju o načinu dodavanja kompatibilnosti za stare igre s podrškom za EyeToy, PlayStation miš i druge PlayStation dodatke.

Stare igre s PlayStationa glavna su prodajna točna PlayStation Plus Premium usluge. Čuli smo također da je Sony osnovao svoju ekipu za očuvanje starih igara, a sad stiže još jedna interesantna vijest na tu temu. Kako je uočio portal Gamerant, Sony je prošlog tjedna prijavio patent u kojemu se vidi da su istraživali metode kako na aktualnim PlayStation konzolama prilagoditi igre koje traže ili imaju podršku za dodatke kao što su EyeToy kamera, PS Move kontroleri, PlayStation miš i slično.

Nema takvih igara mnogo, ali očito netko u Sonyju razmatra mogućnost da omogući igranje tih starih igara na novim konzolama. Naravno, stari PlayStation dodaci koriste priključke kakvih na novim PlayStation konzolama nema, a umjesto da igrači moraju nabavljati kojekakve adaptere, vjerojatno bi se išlo na softversko rješenje.

Primjerice, EyeToy igre možda bi se mogle igrati s PlayStation kamerom. Stari PlayStation 1 naslovi iz serijala Broken Sword, Discworld, Command & Conquer ili Time Crisis, koji su podržavali PlayStation miš, možda bi se tako mogli igrati spajanjem današnjih miševa putem USB-a.

Naravno, radi se tu o patentu koji nije garancija da će ovaj Sonyjev projekt rezultirati nečim konkretnim. Moguće je da zaključak istraživanja bude takav da ovo jednostavno nije vrijedno truda. Ipak, zanimljivo je vidjeti da u Sonyju razmišljaju i o ovakvim stvarima.

Označeno sa:

Komentari (1)

  • Rastmahatta

    04.07.2022 - 14:59

    EyeToy kamera je za svoje vrijeme bila stvarno zabavna, preteča Wii Fita

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?