HCL.HR

Sony je registrirao patent za PlayStation kazetice

Zoran Žalac 11.11.2019.   •   1 komentara   •   Tehnologija


Uočeno je kako je tvrtka Sony u Brazilu registrirala prava na nešto neobično – kazeticu kakva se nikada nije koristila za kućne PlayStation konzole.

Nizozemski portal letsGoDigital, isti onaj koji je otkrio prvi izgled dev kit modela PlayStationa 5, primijetio je da je Sony Interactive Entertainment ranije ove godine u Brazilu registrirao patent za “Game Cartridge” odnosno kazeticu za igre.

Ovo otkriće ostavlja nekoliko upitnika za što bi se PlayStation kazetica uopće koristila. Već je potvrđeno da će PlayStation 5 koristiti troslojne optičke medije kapaciteta 100 GB pa je moguće da su ove kazetice namijenjene nekom drugom uređaju. Ne bi to inače bilo prvi put da Sony za konzolu koristi taj format, slično su prakticirali s PlayStation Vita konzolom.

Ako ćemo nagađati, moguće je da su kazetice biti medij kojim bi Sony planira napraviti alternativu SSD-u u nekim jeftinijim inačicama PS5 konzole. Upravo bi s time mogao biti povezan Brazil, veliko tržište na kojemu konzole nemaju mnogo uspjeha jer si ih veliki broj igrača ne može priuštiti. A znamo da će PlayStation 5 biti skuplji od prethodne generacije.

Međutim, treba naglasiti da registrirani patent ne znači da će neki proizvod uopće zaživjeti. Moguće je da se ovdje radi samo o eksperimentu koji na kraju ništa ne znači za krajnje korisnike. Stoga ne treba previše iščitavati iz ovoga, barem ne u kontekstu budućnosti PlayStationa.

Označeno sa:

Komentari (1)

  • GAMEmaher

    11.11.2019 - 12:41

    Ps Vita 2…u bilo kojem obliku. Please sony 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?