HCL.HR

Sony kupio relativno nepoznati studio Firesprite

Zoran Žalac 08.09.2021.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


Sony Interactive Entertainment još je jednom proširio svoje proizvodne pogone, ovoga puta kupnjom engleskog studija Firesprite.

Novi član PlayStation Studios obitelji je razvojni tim Firesprite iz Liverpoola. Riječ je o relativno nepoznatom studiju koji je tijekom devet godina svog djelovanja uglavnom bio fokusiran na VR projekte koje je razvijao u suradnji s drugima. Sonyju su tako pripomagali na projektima kao što su The Playroom i njegova VR verzija, a radili su im i mobilnu igru Run Sackboy! Run.

Jedina samostalna igra studija Firesprite bila je horor avantura The Persistence iz 2020. godine koja je prošla relativno nezapaženo. Persistence je bio razvijan kao igra koja je imala opcionalnu VR komponentu, ali se mogla igrati i bez VR naočala. Upravo u toj činjenici vjerojatno leži razlog zašto je Sony kupio ovaj studio.

Prema onome što smo čuli, sljedeća generacija PlayStation VR uređaja neće ciljati na VR ekskluzive nego će Sony financirati razvoj igara koje se mogu igrati i u VR-u i izvan virtualne stvarnosti. Kako u eri prvog PlayStation VR-a nisu imali timove koji su se bavili takvim pristupom, Firespriteim je vjerojatno zbog toga bio privlačan za akviziciju.

U bilo kojem slučaju, studio ima preko 200 zaposlenika i trenutno radi na dva projekta: visokobudžetnoj narativnoj avanturi te potpuno novoj pucačini visoke kvalitete. Mala ironija u svemu ovome jest što je studio Firesprite dobrim dijelom sačinjen od bivšeg Sonyjevog studija u Liverpoolu – kojega je Sony zatvorio prije nekoliko godina.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • Stjepan Fikter

    08.09.2021 - 17:42

    Šanse za novi Wipeout su se povećale za 1%.

    • Zoran Žalac

      @Stjepan Fikter, 08.09.2021 - 17:56

      I sada iznose 1%.

  • Cros70

    08.09.2021 - 18:07

    Nije ironicno nego pranje para

  • robertino1985

    09.09.2021 - 09:48

    Šta im znači “visoke kvalitete” da li gameplay ili izgled igre. 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?