HCL.HR

Sony možda kupuje tvorce Warframea

Zoran Žalac 03.07.2020.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Prema friškim glasinama portala Bloomberg, tvrtka Sony razmatra kupnju tvrtke Leyou Technologies Holdings čime bi dobila dva izvrsna studija.

Jedan anonimni izvor dobacio je glasinu portalu Bloomberg o tome kako Sony Corporation planira kupiti kinesku firmu Leyou Technologies Holdings. Iako bi ta akvizicija imala važnost i izvan svijeta gaminga, u kontekstu videoigara ima značaj zbog toga što dotična tvrtka posjeduje dva britanska studija – Digital Extremes i Splash Damage.

Respektabilni su to studiji i oba su interesantna kao potencijalne akvizicije za proširenje obitelji Sony Interactive Entertainmenta. Naime, Digital Extremes je zaslužan za popularni Warframe i oni su orijentirani na multiplayer naslove kakve drugi Sonyjevi studiji ne proizvode. S druge strane, Splash Damage je blisko surađivao s Microsoftom zadnjih pet godina te su radili na Gears i Halo serijalima.

Vrijednost Leyou Technologiesa procjenjuje se na 1,1 milijardu dolara. Spominje se da bi se Sonyjevo preuzimanje tvrtke, ako do toga u konačnici dođe, moglo dogoditi već ovoga mjeseca.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • Svarog

    03.07.2020 - 17:34

    Ripcina

  • Dragan[MKD]

    03.07.2020 - 18:57

    Nisam ni znao da su Kinezi 🙂

  • Mogvaj

    04.07.2020 - 10:30

    Ma Warframe je trenutačno u velikoj krizi. Svi igraci to znaju i ako Digital Extremes ne smisli bolji plan poslovanja Warframe ce propasti. Igrao sam dosta dugo igru no prestao sam prije godinu dana jer ti jednostavno dosadi. Nakon odredenog vremena nemas vise osjecaj da postizes nesto tj da se trud isplati.

    • blacklist0907

      @Mogvaj, 04.07.2020 - 12:15

      Iz krize ce ga prije izvuc Sony nego Microsoft

    • Mogvaj

      @blacklist0907, 04.07.2020 - 20:41

      Pa ne kazem da ga Sony neće izvuć već samo da neće moći lako tko god to radio.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?