HCL.HR

Sony obećava da će uvijek podržavati nove IP-eve i žanrove

Petra Rukav 26.11.2017.   •   17 komentara   •   Zanimljivosti


Viši potpredsjednik SIE Worldwide Studiosa otkrio je da će tvrtka uvijek podržavati inovativne nove ideje pružajući im svoju platformu.

sony-novi-ip

Možemo reći da se Sony nikada nije bojao isprobati nove stvari s obzirom na to da je njihova PlayStation 4 konzola ugostila nekoliko novih i zanimljivih IP-a koje su kritičari fino nahvalili. Michael Denny, viši potpredsjednik Sony Worldwide Studiosa, priznao je da je isprobavanje nečega novog uvijek veliki izazov, međutim, to je put kojim će organizacija uvijek koračati.

Jednostavnije rečeno, Sony ne namjerava dići ruke od pružanja podrške novim IP-evima i žanrovima. „Zanimljivo je da u ovoj fazi životnog ciklusa imamo velike nove IP-ove, AAA IP-ove, koji nam dolaze zajedno s Ghost of Tsushima i igrama kao što su Days Gone. Mi ćemo uvijek podržavati novi IP. No, isto tako, bit ćemo pametni oko toga kako razvijamo te igre i pobrinut ćemo se da imamo jaki pred-produkcijski proces te da zaista pokažemo vrijednosti ključnih elemenata tih igara. Rad na novim IP-evima i kreiranje novih žanrova je nešto što ćemo uvijek podržavati“, poručio je Michael.

Naposljetku, Denny je izjavio da Sony nastoji ponuditi svojim igračima izbor i raznolikost po pitanju videoigara. Posljedično, tvrtka studijima daje kreativnu slobodu da razvijaju projekte po vlastitom ophođenju.

Koji je vaš najdraži IP lansiran na PlayStation 4 konzoli?

Označeno sa: , ,

Komentari (17)

  • Cheesemassacre

    26.11.2017 - 18:59

    Good guy Sony

  • nikola65478

    26.11.2017 - 19:00

    Mislim da je malo teže odgovoriti na ovo pitanje jer je dosta odlicnih igara izaslo u zadnje 4 godine

  • YeYa

    26.11.2017 - 19:23

    Jako je pohvalna ta politika jer je dosta riskantna za Sony koji se lako može držati starih franšiza, ali ona dovodi svježine u gaming koja je potrebna. Umjesto novog killzonea smo dobili Horizon: Zero Dawn te cemo umjesto novog Infamousa dobit Ghost of Tsushima, te smo imali Bloodborne, stiže nam Death Stranding itd. Dok se ehm neki izdavači drže sigurnih profita te izdaju iste igre svake generacije. Upravo zato i posjedujem Playstation jer znam da ce me svake generacije iznenaditi sa novim nezaboravnim ipovima. 🙂

    • baDarmageddoN

      @YeYa, 26.11.2017 - 19:41

      Yep.

    • baDarmageddoN

      @YeYa, 26.11.2017 - 20:41

      Zašto? Vidiš da ima puno studija kojima dugi serijali polaze pod ruku. Uzmi Nintendo na primjer- zašto smo svi nepošteni i tražimo od nekih serijala neke ogromne promjene i u isto vrijeme da budu slični prvim dijelovima a kod drugih nam te promjene ne trebaju? To mi je malo licemjerno. Ja sam jako dugo uz neke serijale i ne želim da mnogi od njih završe. Novi IPovi ne moraju značiti kraj starih samo zato jer smo mi malo stariji odigrali puno nastavaka u njima. Mnogim igrama milimetarski pomaci donose nekakve pohvale koje ne zaslužuju a kada serijal zaokrene za 180 na dobar način stvori se hrpa hejtera jer nije kao nekada a kada je kao nekada onda je copy-paste. Ako je novi IP dobar kao HZD onda super. Ako je novi nastavak u serijalu dobar kao Zelda onda super. Ja sam u onom taboru koji zagovara tehnološki napredak, volim neke igre koje mi bude setimente zbog svojih dugih koraka u gaming svijetu ali tražim neke nove priče. Ako igra bude novi IP najbitnija mi je priča, likovi i ako mogu birati beki cliffhanger koji me tjera da igram nastavak. To je meni HZD ove godine. Siguran sam da kupujem nastavak ako ga bude jer vjerujem da ću vidjeti nešto novoga. Zato ne kužim općenito fascinaciju serijalima koji traju 30 godina i ne trebaju neke promjene da budu smatrani dobrim igrama. Opet- dvoličnost.

    • baDarmageddoN

      @baDarmageddoN, 26.11.2017 - 21:26

      Naravno. Ja sam samo dodao svoje viđenje stvari. Uglavnom, slažem se sa tobom. Meni su dobri novi IPovi najdraža stvar. A serijali bi trebali imati barem 3 godine razmaka jer se onda ne bi skužilo kako su ti nastavci slični jedan drugome i kako nisu sa nekim ekstra novostima. Nintendo to pametno radi. Kao što sam napisao, milimetarski napredak ali u duljem vremenskom periodu. Zato nam svima dosaduju cod i ac i fifa i sve te igre- ne zato jer su loše, jer uglavnom nis

    • baDarmageddoN

      @baDarmageddoN, 26.11.2017 - 21:31

      *nisu ali izlaze preblizu prošlog nastavka i jednostavno se zasitis starim naslovom a već je novi tu. 3 do 5 godina između dva nastavka istog serijala po meni bi bilo idealno. Sve više je predugo a sve između je preblizu. Ali to je želja izdavača… Svake godine novi nastavak za svježu lovu. Zato Rockstar i takve firme imaju puno respekta jer si uzmu vremena da kreiraju i razrade neke nove ideje. Zato nam je tako drago kada imamo neki novi IP AAA kvalitete a zbog zasićenja podjednako dobrim igrama koje izlaze preblizu nastavka (i realno bi trebale biti updejti tih nastavaka ili dlcovi) imamo neku distancu prema takvim serijalima. Zasićenje. Eto. Moje mišljenje 😀

    • sedf

      @baDarmageddoN, 27.11.2017 - 06:39

      Ali,to je pametna politika

    • baDarmageddoN

      @sedf, 27.11.2017 - 06:44

      Da. Jako pametna.

    • sedf

      @YeYa, 27.11.2017 - 06:35

      Tacno,posto za ovu generacije konzola ima najvise rimake,očekivalo se da ce sovy najavi neke stvarno stare sonijevu igru

  • sedf

    26.11.2017 - 21:43

    Legerdani tekst

  • Cro_echo88

    27.11.2017 - 02:17

    Bravo sony zato sve ove godine imas taj “only on playstation” radi kojeg te kupujemo 🙂

  • JADRO

    27.11.2017 - 06:39

    Nek’ oni obećavaju, džaba im to ako ne ispune.

    • blacklist0907

      @JADRO, 27.11.2017 - 10:46

      Vec su ispunili sad samo nastavljaju;-)

    • JADRO

      @blacklist0907, 27.11.2017 - 15:27

      Oprosti, ali nisi shvatio što sam mislio!

  • moordrak

    27.11.2017 - 11:15

    Pohvalno je reći svoje mišljenje i imati čvrst stav. Dati potporu velikom broju developera čije uratke tek trebamo vidjeti nije mala stvar. Nove ideje su ono što industriju digitalne zabave pogoni, nosi dalje, stvara vrijednost stoga ne treba na ovakve izjave reagirati kao da je ekipa iz Sonya ponovno izumila kotač. Sonyu je u interesu konstantno podržavati developere jer su svjesni da bez dobrih igara nema dobre prodaje. Volio bih kada bi Sony ponovio uspjeh PS2 konzole jer je to bilo dobro za sve, ali ne vjerujem kako će se ikada više takve brojke ponoviti.

    • sedf

      @moordrak, 27.11.2017 - 14:27

      nikad ne reci nikad,mozda se dogodi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?