HCL.HR

Sony je postavio novog predsjednika za nadgledanje rada svojih studija

Zoran Žalac 07.11.2019.   •   6 komentara   •   Industrija videoigara


Nakon Shawna Laydena, s čelnog mjesta voditelja Sonyjevih razvojnih studija diljem svijeta odstupio je i Shuhei Yoshida.

Prije mjesec dana Sony Interactive Entertainment ostao je bez predsjedatelja svojih studija, Shawna Laydena. Sada je s pozicije predsjednika odstupio još jedan Sonyjev član – Shuhei Yoshida. Njega će nasljediti Hermen Hulst, donedavni predsjednik i suosnivač Guerrilla Gamesa.

Za razliku od Laydena koji je napustio Sony, Shuhei Yoshida će se zadržati u Sonyju, ali će se baviti nadgledanjem manjih projekata i angažiranjem nezavisnih tvoraca igara za suradnje sa Sonyjem, a možda čak akvizicijama indie developera.

Guerrilla Games tako ostaje bez svoj ključnog člana, taman za vrijeme razvoja nastavka Horizon: Zero Dawna. Međutim, sigurno je da će Hermen Hulst značajno doprinijeti radu svih Sonyjevih studija diljem svijeta, uključujući i studija kojega je pomogao osnovati. Guerrilla Games od sada više neće imati jednog predsjednika već će studio zajedničkim snagama voditi Angie Smets, Jan-Bart van Beek i Michiel van der Leeuw.

Interesantno je kako su ovim potezom dvije najvažnije uloge u Sony Interactive Entertainmentu po prvi put pripale europljanima. Naime, predsjednik SIE-a Jim Ryan rođen je u Velikoj Britaniji, dok je Hermen Hulst Nizozemac. Do sada su na njihovim pozicijama uglavnom bili Sonyjevi zaposlenici iz Japana i SAD-a, a ovo je dokaz koliko je europsko tržište postalo važno za brend PlayStationa.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • MightyAloy

    07.11.2019 - 13:18

    Hermen Hulst, nisam očekivao, no baš me razveselilo. Moglo bi ovo biti jako dobro za Sony.

    • deanHR

      @MightyAloy, 07.11.2019 - 14:36

      Ali nadam se ne i loše za HZD2 i nastavak Alloyine priče.

  • Nightyx

    08.11.2019 - 08:39

    Ja mislio Šemso na slici :O

    • InDy4962

      @Nightyx, 08.11.2019 - 15:31

      Hahahahaahah

    • Zeolard

      @Nightyx, 08.11.2019 - 16:01

      Šemsudin Dino Šemso hehehehe ;P

    • Nightyx

      @Zeolard, 08.11.2019 - 20:57

      ak nije šemso onda mu je šemso uzor, ikona i svjetlost na kraju tunela, sve što zna i ne zna, posljednja riječ u rečenici i točka na i, sam rub ravne zemlje i zadnja voćka na stablu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?