HCL.HR

Sony propušta i ovogodišnji Game Developers Conference

Lovro Maroševac 21.02.2020.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Iz Sonyja itekako brinu o svojem zdravlju pa su nakon PAX Easta odgodili i dolazak na Game Developers Conference.

Iako svi željno iščekuju informacije o novim Sonyjevim igrama, ali i konzoli, čini se da od toga neće biti ništa u skorije vrijeme. Kompanija je zabrinuta za zdravstvena stanja svojih radnika zbog pojave koronavirusa, stoga neće slati nikoga u San Francisco, gdje bi se konvencija trebala održati od 16. do 20. 3.

„Donijeli smo tešku odluku otkazivanjem našeg dolaska na Game Developers Conference zbog povećane brige oko COVID-19, poznatijeg kao koronavirus“, stoji u službenom priopćenju.

Sony se tako pridružio Facebooku, koji se kao sponzor trebao pojaviti na GDC-u, ali neće zbog neprestanog širenja spomenutog virusa i novonastale panike. Svima njima u prvom je planu sigurnost i zaštita zdravstvenih stanja zaposlenog osoblja. Facebookova virtualna podružnica Oculus će svoje projekte predstaviti preko online formata.

Organizatori GDC-a izjavili su kako pomno prate situaciju koronavirusa i vrlo ozbiljno shvaćaju zabrinutost izdavačke zajednice oko zdravlja njihovog osoblja. Ipak, uvjereni su kako će uz pomoć strogih karantenskih zakona koji trenutno vladaju u SAD-u moći održati događaj u Moscone Centru.

Sonyju je ovo druga velika manifestacija koju preskaču nakon što su iz istog razloga otkazali svoj nastup na sajmu PAX East.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?