HCL.HR

Sony rapidno gubi istaknute zaposlenike svojih studija

ToxarE 26.03.2014.   •   2 komentara


U roku od tjedan dana Sony je izgubio četvoricu istaknutih zaposlenika iz tri različita studija pod okriljem tvrtke. Je li to zabrinjavajući znak za uzbunu?

Prošlog tjedna Sony je ostao bez dva dosta važna zaposlenika svojih dvaju studija. Iz Sucker Puncha je po završetku novog Infamousa otišao njegov glavni dizajner Jaime Griesemer, dok je Santa Monica studio nakon 11-godišnjeg rada napustio God of War veteran Stig Asmussen. Nisu to tada bile neke velike vijesti, ali ni tjedan dana poslije – odlasci iz Sonyjevih studija se mahom nastavljaju.

Direktor nadolazećeg Drivecluba za PS4, Col Rodgers, otkrio je kako je još u veljači odlučio napustiti Sony i Evolution Studios kako bi zaplovio u indie vodama i osnovao vlastiti tim Big Red Switch Games. S druge strane, Sony Santa Monicu napustio je još jedan zaposlenik, ovoga puta dizajner Seth Killian. Kao i Rodgers, Killian je tu odluku donio prije ovoga mjeseca – još u prosincu prošle godine, također u želji da se okuša u samostalnom razvoju indie naslova.

Iako bi ovo mogao biti znak za uzbunu, Killian poručuje kako njegov odlazak nije vezan za rad samog studija, s obzirom da ćemo uskoro imati prilike vidjeti blistavu postavu igara tog tima. Da, blistavu. No unatoč svim smirivanjima, teško je ignorirati sve češće odlaske istaknutih zaposlenika iz Sonyja. Čak i da je spomenuti četverac sasvim slučajno baš u roku jednog tjedna objavio svoj odlazak, i prije njih Sonyjev Naughty Dog pozdravio se sa scenaristicom Amy Hennig, a prije nje Sony je napustio predsjednik američkog ogranka SCE-a Jack Tretton.

Komentari (2)

  • marcusmali

    26.03.2014 - 15:17

    a niste culi za one prije vijesti,ovaj brod tone prebrzo:))))

  • briatore

    26.03.2014 - 15:39

    To ih ona Mikrosoftova mučka đubrad vrbuje. Nisu sposobni ništa samo napravit, samo onaj glupi Halo sa kornjačicama i sad vrbuju.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?