HCL.HR

Sony je slučajno omogućio način otkrivanja koliko igrača igra koju igru na PlayStationu 4

Zoran Žalac 17.12.2018.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Lansiranjem statističkog sažetka zvanog “My PS4 Life” Sony je nenamjerno otvorio vrata otkrivanju prodajnih rezultata gotovo svake igre za PS4.

PlayStation 4 najprodavanija je konzola na tržištu i u pravilu se najveći broj igara prodaje upravo u verzijama za PS4. Međutim, u većini slučajeva konkretne se brojke u prodaji ne otkrivaju niti se ikada može doznati koliko je igrača zaigralo koju igru na platformi.

Ipak, čini se kako je Sony nenadano napravio propust uz koji se teoretski može doznati okvirni broj igrača neke igre na PS4 konzoli. Naime, nedavno lansirana usluga “My PS4 Life” koja sakuplja statistiku iz igara i slaže ih u video kolaž u kojemu se između ostalo prikazuje precizan broj korisnika koji je osvojio pojedini trofej u igri.

Kako na konzoli već možemo vidjeti koliki je postotak igrača osvojio koji trofej, uz malo matematike može se izračunati ukupan broj igrača neke igre. Primjerice, ako je nečiji najrjeđi trofej dobilo 30 tisuća igrača iliti 5% ukupnog broja igrača, to bi računicom 30,000 x 100% / 5% značilo da je ukupan broj igrača 600 tisuća. Jedino je ograničenje što se broj korisnika koji su osvojili trofej u nekim slučajevima ograničava na pojedine regije.

Ubrzo su tako krenuli okvirni izračuni koji i nisu nešto iznenađujući. Među igrama s najviše igrača su GTA 5, FIFA 16-18, Minecraft, Call of Duty: WWII, Rocket League, Fortnite, Rainbow Six Siege, Overwatch i drugi. Drugi su rezultati pak interesantni jer je više igrača zaigralo prvog Hitmana nego World of Tanks, No Man’s Sky je popularniji od Dooma, a Resident Evil 7 od Dark Soulsa 3.

Komentari (1)

  • lliquid_

    17.12.2018 - 22:09

    Jos malo pa ce i Pornhub & Brazzers slicno napravit 😀 😀 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?