HCL.HR

Speedrunneri su prikupili preko dva milijuna dolara za prevenciju raka

Pero Mlinar 14.01.2019.   •   1 komentara


Tradicionalni dobrotvorni program sa speedrunnerima u glavnoj ulozi prikupio je lijepu količinu novca te nadmašio prošlogodišnji rezultat.

Prošli je tjedan u Americi održan sad već tradicionalni događaj Awesome Games Done Quick. Sedam dana brzinski se igralo naslove kao što su Donkey Kong Country, Dark Souls, Hollow Knight, Castlevania i sl. (speedrunning je osnovica na kojoj počiva događaj) te pritom kroz različite društvene platforme pokušalo prikupiti čim više novaca u dobrotvorne svrhe. Ovogodišnji ostvareni prihodi bili su tako namijenjeni jednoj američkoj zakladi za prevenciju raka.

Do subote se (prvenstveno preko Twitcha) skupilo oko milijun i pol dolara, što je bio solidan rezultat, ali ipak dosta slabiji od prošogodišnjeg. Tad je, naime, sveukupno prikupljeno oko dva milijuna dolara. Na svu sreću, subota je bila rezervirana za igranje Super Mario Odysseyja koji je, očekivano, privukao dosta ekipe željne praćenja. Oni su bili itekako darežljivi, pa je u fotofinišu tako probijena ne samo dvomilijunska granica, nego se došlo i do lijepe brojke od ostvarenih 2,395.553 američkih dolara.

“Žicalo” se za vrijeme igranja Super Marija u komentarima novce na različite načine: “dajte pet dolara ako volite anime, hamburgere ili zalaske sunca” (blago karikiram). Nema veze. Rezultat je jako lijep i Machiavelli bi bio ponosan.

Nakon Super Marija zaključno je odigran Super Metroid te su gledatelji putem donacija mogli odlučiti hoće li životinje na kraju igre biti spašene ili ubijene. Odlučeno je da one trebaju biti ubijene čime je označen kraj ovog humanitarnog događaja. On će pak u blago izmijenjenom formatu biti ponovljen vrlo skoro, već početkom ljeta, kad će se pod nazivom Summer Games Done Quick brzinski igrati neke druge (zasad nepoznate) igre.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • svraka12_LIX

    14.01.2019 - 19:17

    Smradovi nisu htjeli prihvatit Anthony Calabrese-a za TLoU.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?