HCL.HR

Sve je spremno za drugu sezonu Vip Adria Lige powered by ESL

PR 23.03.2018.


Druga sezona Vip Adria lige prvo je regionalno esport natjecanje koje će uživo biti dostupno na Vip i B.net TV platformama.

Regionalna esport liga pod nazivom Vip Adria liga powered by ESL, pokrenuta od strane Vipneta i ESL-a, najveće svjetske kompanija za esport, ulazi u svoju drugu sezonu. Najbolji igrači iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Albanije, od ovog će travnja odmjeravati snage u najpopularnijim svjetskim esport naslovima – Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends, a po prvi će puta svoje titule braniti najbolji timovi iz prve sezone natjecanja – Valiance i KlikTech.

U vrlo uspješnoj prvoj sezoni nastupilo je više od 1200 igrača, odigrano je više od 500 mečeva koji su ukupno zabilježili preko 4 milijuna pregleda na raznim streaming platformama. Najbolje momčadi u online dijelu natjecanja iz oba esport naslova borile su se za titulu pobjednika i ukupni nagradni fond od 24 000 eura na velikom finalu koje se održavalo u sklopu Reboot InfoGamera, najvećeg gaming sajma u ovom dijelu Europe, a završne je mečeve na licu mjesta u Zagrebu pratilo više od 70 000 ljudi.

O uspjehu projekta Vip Adria lige najbolje govori činjenica da je nakon osvajanja prvog izdanja natjecanja i titule najkorisnijeg igrača velikog finala, Toni „Sacre“ Sabalić potpisao za jednu od najjačih League of Legends momčadi Europe, francuski G2 Esports i tako se pridružio još jednom Hrvatu, Luki „PerkZu“ Perkoviću.

„U Vipnetu smo oduvijek znali na vrijeme prepoznati i podržati tehnološke trendove, pa tako i one u slučaju gaming i esport industrije“, poručio je konferenciji za novinare Lordan Kondić, Vipnetov direktor marketinga pritom dodajući: „Svi pokazatelji nakon prve sezone natjecanja jasno daju do znanja kako na ovim prostorima vlada ogroman interes za esportom. Prva sezona bila je sjajna i veselimo se nadolazećoj sezoni u kojoj očekujemo još veći broj prijavljenih timova i igrača, ali i daljnji rast publike koja prati natjecanja. Drago mi je što mogu najaviti da će druga sezona Vip Adria lige biti dostupna i na svim Vip i B.net TV platformama. Nakon što je osigurao ekskluzivna prava na prijenos utakmica UEFA Lige prvaka u iduće tri sezone, Vipnet u tu svrhu od prvog srpnja pokreće nove specijalizirane kanale. Na njima će se uživo prenositi i Vip Adria liga čime zaokružujemo ponudu ekskluzivnog sportskog TV sadržaja za svoje korisnike.“

U drugu sezonu Vip Adria lige ulazi se na valu sjajnih reakcija, kako publike, tako i iskusnih igrača iz regije. Za razliku od prošle sezone, online kvalifikacije u oba natjecateljska naslova u novoj sezoni neće ići istovremeno. Natjecanje u Counter-Strike: Global Offensive započinje početkom travnja online kvalifikacijama, dok će najbolji League of Legends timovi iz regije s online kvalifikacijama krenuti od sredine lipnja.

Grupne faze natjecanja, kao i playoff u oba esport naslova održat će se tijekom rujna, listopada i prve polovice studenog, dok je veliko finale Vip Adria lige na rasporedu 24. i 25. studenoga ove godine, a održat će se po drugi puta u sklopu Reboot InfoGamer sajma. Dodatan doprinos daljnjem razvoju gaming i esport zajednice omogućit će i vrhunski hardver u Vip ponudi: Nintendo Switch i HTC Vive, a uskoro i Evolveo Gamepad Fighter F1.

„U ESL-u razvoj esporta ne vidimo kao sprint, već kao maraton. Lijepo je vidjeti toliki broj strastvenih profesionalaca i entuzijasta u regionalnoj esport zajednici – igrača, timova, medija i talenata.“ – izjavio je Martin Kadinov, ESL-ov regionalni manager za jugoistočnu Europu i dodao: „Veseli nas što imamo priliku doprinijeti razvoju esport scene u regiji i što možemo pratiti inspirirajuće priče igrača i timova. Radujemo se i razvoju lokalnih talenata i njihovom iskoraku na globalnu esport scenu.“

Lansiran esportsTV kanal

Kako bi zadovoljili rastuću potrebu za konzumacijom gaming sadržaja te proširili publiku koju prati esport, Vipnet je usporedno s pokretanjem Vip Adria lige lansirao i esportsTV, prvi televizijski kanal koji je u potpunosti posvećen esportu. Dostupan je u Osnovnom programskom paketu, a svi zaljubljenici u esport mogu 24 sata na dan uživati u više od 1000 sati gaming akcije s najvažnijih globalnih profesionalnih esport turnira i najatraktivnijih liga tijekom godine, kao i tjedni sažeci te posebna emisija pod nazivom ESPORTCENTER TV. Televizijski kanal dostupan je putem svih Vipnetovih i platformi A1 Telekom Austria Grupe, uključujući i OTT uslugu ekskluzivno za Vip korisnike u Hrvatskoj.

„Cijenimo vrijednost Vip Adria lige kao pozitivnog napretka za esport u Adria regiji, ali moram istaknuti da nas nedostatak igračke konkurencije u regiji ne tjera dovoljno naprijed. Naš je cilj doći na međunarodne turnire i kad bi ESL razmotrio o pretvaranju Vip Adria lige u jedan od kvalifikacijskih turnira za ESL Pro ligu ili jedan od drugih većih ESL turnira, to bi bio najbolji ishod i poziv na buđenje – ne samo za Valiance and Co, već i za sve polu-profesionalne i profesionalne CSGO timove u regiji. Ako promatramo prvo izdanje Vip Adria lige u cjelini, vrlo smo vrlo zadovoljni što možemo biti dio novog natjecanja koje donosi napredak našoj esport sceni i u budućnosti ćemo nastaviti podržavati ovaj projekt.“, izjavio je Alen Šola, voditelj marketinga Valiance and Co, pobjednika prvog izdanja Vip Adria lige.

Preduvjet za vrhunsko gaming iskustvo je kvalitetna infrastruktura, a Vipnetova mreža bazirana na optici trenutno pokriva više od 470 tisuća kućanstava što ju čini najvećom optičkom mrežom u Republici Hrvatskoj. Kvalitetu Vip mreže potvrđuje i najnovije Net Promotor Score (NPS) istraživanje provedeno u drugoj polovici 2017. godine koje je pokazalo je da 81 posto korisnika za kvalitetu mreže u fiksnom segmentu na skali od 1 do 5, Vipnetu daju ocjenu 4 ili 5. Rezultat prvog sljedećeg konkurenta na tržištu ne prelazi 70 posto što potvrđuje da je Vipnet idealan partner za razvoj esporta u Hrvatskoj.

Označeno sa: ,

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?