HCL.HR

Square Enix želi ideje za nove Gex i Fear Effect igre

Zoran Žalac 18.02.2015.   •   3 komentara


Izdavačka kuća Square Enix omogućit će nezavisnim developerima da se okušaju u razvoju novih igara iz zapostavljenih serijala kao što su Gex, Fear Effect ili Anachronox.

Godine 2013. izdavačka kuća Square Enix pokrenula je razvojnu platformu The Square Enix Collective kroz koju su nezavisni proizvođači igara mogli dobiti izdavačku podršku ukoliko su imali originalne ideje za videoigre. Caka je bila jedino u tome što su to morali biti sasvim novi naslovi, odnosno IP-jevi. Ipak, odnedavno je ta promjena proširena pa indie developeri Square Enixu mogu također slati i ideje za njihove zapostavljene serijale.

Za primjere takvih u Square Enixu navode nekad istaknute serijale u eri prvog PlayStationa, a to su Gex, Fear Effect i Anachronox. Lista je zasigurno duža od toga, no već su nas zainteresirali i samim spomenom simpatičnog guštera Gexa.

Naravno, ovo je tek prilika koja ukazuje na mogućnost da jednoga dana vidimo nove nastavke tih serijala, no ne i potvrda da će ih stvarno biti. Naime, svaka ideja indie developera prvo će morati proći sud Square Enixa koji će procijeniti koliko su te ideje „relevantne za franšizu“. Poslije toga, ideju kroz mjesec dana glasanja mora odobriti i zajednica korisnika na Square Enix Collectiveu.

Na kraju, hoće li igra uopće krenuti u razvoj odlučivat će uspjeh ili neuspjeh u crowdfunding kampanji na Kickstarteru.Osim toga, nezavisni proizvođač koji dostavi ideju za novog Gexa ili Fear Effect morat će se složiti s time da 20% zarade u slučaju izdavanja igre odlazi Square Enixu.

Komentari (3)

  • Mr. X.

    18.02.2015 - 12:49

    Svašta square enixu pada na pamet u zadnje vrijeme, ali nikako da se sjete chrono igara…

    • mili1985

      @Mr. X., 18.02.2015 - 13:41

      Eh kad bi to vratili… Chrono Cross mi je i dalje jedna od najomiljenijih igara.

  • Lazy

    18.02.2015 - 17:54

    Uf a tek Fear Effect 2:Retro helix,kad se sjetim one dvije homoseksualne tete 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?