HCL.HR

Star Wars igra stara 25 godina izgleda nevjerojatno u Unreal Engineu 4

Hrvoje Smoljić 18.03.2019.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Unreal Engine 4 ponovno pokazuje što je moguće postići kada ga talentirani ljudi upotrijebe da udahnu novi život u svoje omiljene franšize.

Uvijek je zanimljivo vidjeti neku staru igru ponovno zamišljenu u novijem grafičkom pokretaču. Obično tek tada shvatimo koliko je neka igra loše izgledala, ali i kako nas to u tom trenutku nije diralo. Da, nije u grafici sve, ali kada imate dobru igru – činjenica da ona impresivno izgleda svakako dodaje šlag na tortu. Posljednja u nizu igara čiji je neki segment ponovno rekreiran u Unreal Engine 4 grafičkom pokretaču je Star Wars Dark Forces.

Ne brinite ako za igru niste čuli budući da je izašla davne 1995. godine. Radi se naime o pucačini iz prvog lica u kojoj igrači preuzimaju ulogu nad plaćenikom imena Kyle Katarn. S njim zapravo obiđete različite prepoznatljive lokacije Star Wars univerzuma, a jedna od njih je i svemirska luka Mos Eisley. Upravo je ta lokacija originalno bila jedina planirana za ovaj projekt obnove, međutim, isti se kasnije proširio da obuhvati čitavu igru.

Trenutno je moguće “odigrati” kratak demo u kojem se možete prošetati Mos Eisleyem u kojem je parkiran i Millenium Falcon. Kako na čitavoj stvari godinama radi jedan talentirani i bivši zaposlenik Obsidian Entertainmenta, projekt neće tako skoro ugledati svjetlo dana. Naravno, ako ga prije toga Disney u potpunosti ne ugasi.

Iz priloženog videa možete vidjeti da je ovaj remake grafički na razini novijeg Battlefront serijala. U skladu s tim, predlažemo nekom studiju da zaposli ovog gospodina i utroši ostala sredstva da buduće Star Wars igre budu bolje od prosjeka kojeg dobivamo u posljednje vrijeme.

Komentari (4)

  • ReflectoR

    18.03.2019 - 22:49

    uf, ovo za mmo bi bilo extra.

  • PsiHoGujaR

    18.03.2019 - 23:16

    Ne seriiiiiiiii ?????

  • Mah

    19.03.2019 - 11:10

    Kad bi igra samo grafika bila…

  • Saren

    19.03.2019 - 18:05

    Eh da imaju sluha za ovo u EA-u sto nemaju di bi im kraj bio. Isplatilo se za Crash Bandicoota i za Spyra i druge sto nebi i za ovo ? Al da, dok je EA-a nist od ovog 🙁 I dalje ce samo tuzakati sve koji pokusaju izbacit remaster ako nije doso od njih.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?