HCL.HR

Iz Bethesde su objasnili zašto ne namjeravaju vratiti stari Fallout

Zoran Žalac 18.07.2018.   •   7 komentara


Bethesdin Todd Howard objasnio je zašto se fanovi starijih Fallout igara ne trebaju nadati remasterima ili eventualnom nastavku New Vegasa.

Fallout serijal ima svoje stare i svoje nove fanove. Prvi su uz serijal od njegovih početaka, dok su igre još bile izometrijski RPG naslovi za PC. Drugi su Fallout zapazili tek kada su Bethesdine igre gurnule serijal prema više-manje čistoj pucačini iz prvog lica. I jedni i drugi nekako su se našli na Fallout: New Vegasu, koji je razvila ekipa Obsidiana među kojom je većina radila na starijim Fallout naslovima.

New Vegas je bio kompromis između duha starog Fallouta i formata novog Fallouta, a možda čak i posljednji eksperiment te vrste. Iako se Bethesda i dalje otvara za suradnje s drugim studijima (tvorci Just Causea rade na Rage 2), Todd Howard je u intervjuu za The Guardian izjavio kako dijeljenje Fallouta s drugima više nije u planu.

“Neću reći da se to nikada neće dogoditi. Ali naša je tvrtka sada toliko velika i uvijek je bolje držati stvari interno. Šanse su jako male, ali nikada ne bih mogao reći da se to neće dogoditi. Mislim da je ekipa Obsidiana napravila odličan posao s New Vegasom.” – poručio je Howard.

A kad već nećemo vidjeti New Vegas 2, što je s remasterima starih Fallout igara? Potez je to koji se čini kao laka zarada, ali u Bethesdi nisu zainteresirani ni za takvo što.

“Također nas često pitaju za remaster Fallouta 1, a ja obično kažem ako imate PC onda možete igrati Fallout 1 onakvog kakav je bio. Mislim da bi tako i trebalo biti.” – izjavio je Howard dodavši kako mu je draže kada se na aktualnim platformama mogu igrati stare igre nego kada se za njih rade remasteri. Kako kaže, smatra da je starost nekih igara dio njihovog identiteta koji se izgubi u pokušaju da se staru igru modernizira za današnje standarde.

Komentari (7)

  • Apocalypse4987

    18.07.2018 - 11:03

    a ono, traženje da se fallout vrati korjenima je isti ko traženje da se napravi half life 3. Koga vata nostalgija uvik je tu odlični wasteland 2, uskoro i 3 izlazi. a šta se tiće novog fallouta sad dolazi 76, koji će predstavit novi smjer u kojemu će se fallout razvijat, meni se osobno ne sviđa ta multiplayer komponenta

  • delight353

    18.07.2018 - 11:20

    “…Kako kaže, smatra da je starost nekih igara dio njihovog identiteta koji se izgubi u pokušaju da se staru igru modernizira za današnje standarde…” – Kako se Skyrim: special edition i ostale varijacije uklapaju u ovu tvrdnju? 🙂

    • Iskramor

      @delight353, 18.07.2018 - 13:28

      Nikako ali zna tod da ovce sve upijaju i moze da izjavi sta hoce bez ikakvih posljedica. Pogledaj samo najveci youtube kanal o falloutu mrmattyplays intelekt to lika i intelekt normalne osobe se dodiriju kao dvije beskonacne paralelne linije.

  • MoGaming

    18.07.2018 - 12:12

    Ja nemam ništa protiv prelaska u FPS ali bi mogli igru napravit kao Metro da bude mračna i napeta jer u ovim novim fallout igrama kad igram nemam uopće osjećaj da je post apokaliptično stanje.

  • Zvonimir Komar

    18.07.2018 - 12:32

    Ne mogu vjerovati da se slažem sa Howardom u pogledu “potrebe” remastera prva dva Fallouta. Jedino što bi stvarno trebalo preradu u tim igrama je interfejs.

    A zašto neće da netko drugi (pogotovo ne Obsidian) još jednom radi Fallout je jasno – ne žele da im netko ponovno tako očito i pred očima javnosti održi lekciju iz dizajna rpg-a i pisanja.

  • Iskramor

    18.07.2018 - 13:29

    Patolosk lazov strikes again.

  • sparki2004

    19.07.2018 - 10:03

    ja sam veliki fan fallout seriala od fallouta 3 do sad, svidja mi se u kom je smeru krenuo i evo sad jedva cekam betu fallouta 76 vec sam prednarucio igru

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?