HCL.HR

StarVR nije mrtav, proizvodit će ga Acer

Zoran Žalac 17.05.2016.   •   7 komentara   •   Tehnologija


Uređaj za virtualnu stvarnost koji se diči daleko većom širinom vidnog polja od konkurentnih napravica dobio je svog proizvođača.

starvr

U ovo doba prošle godine švedski tim Starbreeze najavio je vlastito VR rješenje. Takozvani StarVR predstavljen je kao ultimativni VR uređaj koji korisnicima povećava osjećaj uronjenosti u virtualnu stvarnost time što im omogućuje znatno veći vidokrug u odnosu na Oculus Rift i Vive. Do sada i nije bilo izgledno da će StarVR zaživjeti dalje od faze prototipa, ali Šveđani su ovih dana objavili kako su pronašli proizvođača za svoj VR headset.

Proizvodnju StarVR-a preuzet će Acer, zajedno s ostalim zadaćama, najvjerojatnije distribucijom. Doduše, čini se kako se Acer nema namjeru natjecati s Oculusom i HTC-om u slobodnoj prodaji, odnosno za individualne kupce. Umjesto toga, marketing za StarVR bit će orijentiran na lokacije pa će se prodavati npr. kinima, zabavnim parkovima, trgovinama i sl. Drugim riječima, moći ćete ga isprobati jedino u javnosti, tako da zaboravite na pornjavu u visokom FOV-u.

Označeno sa:

Komentari (7)

  • delight353

    17.05.2016 - 17:10

    Bojim se da hoće… To mi se čini kao slijedeća stepenica gaminga. Čak mislim, koliko god to nevjerojatno možda zvučalo, da neke igre, tipa HL3, čekaju upravo da VR zaživi u mainstreamu. Nisam niti ja previše oduševljen, ali mislim da je moto industrije: “Nema slijedećeg boljeg načina iskusiti igru nego da imaš osjećaj da si u njoj.”.

    • Igor Belan

      @delight353, 17.05.2016 - 19:03

      Jesi probao VR? Jer ovako uglavnom zvuče komentari ljudi koji su samo čitali o tome ili vidjeli par videa… ili pak isprobali inferiornije “mobile VR” sheme. Ali čak i ako nakon isprobavanja ostanete skeptični, ne brinite – tradicionalne igre ne idu nigdje. Ne može se neki tradicionalni naslov prebaciti u VR samo tako, niti to ima smisla.

    • Apocalypse4987

      @delight353, 17.05.2016 - 19:08

      Ne znam čemu tolika fobija, pa VR minja samo monitor, neće se mehanika cile igre minjat zbog VR-a

    • Igor Belan

      @Apocalypse4987, 18.05.2016 - 10:38

      Ma naravno da hoće – sve će se mijenjati. Nije to samo drugačiji monitor već totalno drugačiji koncept igranja i kontrole igara s kojim hrpa tradicionalnih igara uopće nije kompatibilna.

  • Artyom

    17.05.2016 - 21:27

    Što više VR-a to bolje. Svatko kao ti koga ne interesira ni nemora ga ni pokušati koristiti nikad.

    • Negan

      @Artyom, 18.05.2016 - 14:07

      VR tipa NerveGear iz Sword Art Online-a je uvijek dobrodosao. Doduse, nesto toliko kompleksno nece zazivjeti jos godinama, ako cemo uopce i stici na jednu takvu razinu. Ovako i nisam neki fan, nespretno mi dodje.

  • Artyom

    17.05.2016 - 21:32

    Taj StarVR je tehnološki nekoliko godina ispred Oculusa i Vivea. Čudim se da će ga netko opće i proizvodit u skorije vrijeme. Uređaj će koštati sigurno par tisuća dolara ako izađe do kraja ove godine.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?