HCL.HR

Steam će ograničiti achievemente za lažne igre

Zoran Žalac 18.06.2018.   •   4 komentara


U namjeri da spriječi prodaju lažnih igara rađenih za brzu zaradu, Valve će developerima postrožiti uvjete za ubacivanje achievementa u igre.

Zadnjih godina na Steamu se vodi bitka protiv tzv. lažnih igara, odnosno proizvoda koji su sklepani na brzinu, najčešće s tuđim materijalima, i s jednom jedinom namjerom – da ostvare brzu zaradu različitim metodama. Nekoć je ta metoda bila “farmanje” kartica za trgovanje, prije nego je Valve ograničio opciju trgovanja istima. Jedna od aktivnih metoda još uvijek je i prodaja igara za povećanje achievement skora, a time i vrijednosti korisničkog računa. No, ni ta malverzacija Steama neće potrajati još dugo.

Naime, Valve je najavio kako će developeri uskoro dobiti postrožene uvjete pod kojima smiju ubaciti achievemente u svoju igru. Prva i najvažnija stvar bit će ta da će igre moći sadržavati maksimalno 100 achievementa. Ovo se ne odnosi na sve igre koje se prodaju na Steamu, već samo one koje ne uspiju dokazati da su prave igre, a ne takozvani achievement spamovi. Također, korisnicima se achievementi iz tih igara neće javno prikazivati na profilu.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • BlackD

    18.06.2018 - 13:04

    Dobro su se sjetili. 😀 Čini mi se kao da u to Valveu rade samo nesposobni ljudi. Izmišljaju gluposti i neke hot fixeve, umjesto da naprave quality control svega prije nego uopće stave na steam. Ali da, lakše je ovako stavit neki maximalni broj nekih achievmenta. Zamisli da takva megakorporacija mora platit nekome da testira svako smeće koje hoće na steam. Sigurno bi gabe morao malo manje žderat, izgubio bi koju kilu. XD

    • funky0308

      @BlackD, 18.06.2018 - 17:49

      Ali bez obzira na to, ja ne mogu vjerovati da izdavaci imaju svoje “stranice” ne koje ubacuju sto oni zele bez kontrole svega. Da Valve sam to radi i stvarno testira sto ide gore, svi bi profitirali, ovako ne mozes pronaci nista osim razvikanih igara jer je Steam prepun smeca. Neka 200-300 ljudi radi na ubacivanju u katalog i adio. Barem da se na kratko uvjere cemu dozvoljavaju da ide u njihov katalog…ali zasto bi kada ovako pare stizu, a posla je manje.

  • Kenzix

    18.06.2018 - 13:52

    koliko god bio dobar steam,greenlight je deponija koja se nije nikada trebala desiti

  • trulex

    18.06.2018 - 14:31

    Uplay je sa ovim napravio odličnu stvar, pored achievementsa su ubacili i club challanges od kojih osvajaš i poene kojima možeš kupovati stvarčice na marketu, a i ti poeni mogu poslužiti da se kupi kupon od 20% sniženja na bilo koju igru. Legendarna stvar uplay. Steam nema smisla što se tiče achievementsa.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?