HCL.HR

Steam dobiva novi kontroler, ali za sad samo za Japance

Zoran Žalac 27.06.2024.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Tvrtka Hori lansirat će novu seriju igraćih kontrolera dizajniranih specifično za Steam. Međutim, iz nekog razloga prodavat će ih samo u Japanu.

Nekoć je Steam imao svoj kontroler koji nije bio osobito popularan među igračima, prvenstveno zbog drugačijeg formata trackpada umjesto analognih palica. Steam Controller se već godinama ne proizvodi, no sada stiže novi kontroler na kojemu ćemo vidjeti oznaku Steama. Samo to neće biti proizvod tvrtke Valve nego japanskog proizvođača pod nazivom Hori.

Službeno zvan Wireless Horipad for Steam, ovaj će kontroler funkcionirati putem Bluetooth veze ili žično kroz USB-C. Raspored tipki bit će mu standardan, sa asimetričnim položajem palica. Osim standardnih tipki, kontroler će imati dvije dodatne tipke sprijeda te dvije stražnje (sve će se moći programirati). Podržavat će žiroskopsko kontroliranje i turbo naredbe, ali nažalost neće imati nikakvu vrstu vibracije.

Cijena od 50-ak dolara ne čini se loša, ali za sada je najavljeno lansiranje samo na japanskom tržištu i nije rečeno hoće li Horipad for Steam ikada biti dostupan u Europi.

Usput rečeno, iz Valvea su se oglasili novom statistikom korištenja kontrolera na Steamu. Kažu kako kontroler koristi 15% igrača na Steamu. Od toga se najviše koriste Xboxovi kontroleri (59%), a nakon toga PlayStationovi (26%). Steam Deck ima udio od 10% korisnika koji se igraju pomoću kontrolera.

Označeno sa: , ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?